28 лютого, 2013

Вечір присвячений В.Висоцькому у аудиторії Київського регіонального вищого професійного училища будівництва


У аудиторії Київського регіонального вищого професійного училища будівництва зібралися слухачі, любителі і шанувальники творчості Володимира Висоцького. 

Захід провів давній друг та активний читач бібліотеки ім.М.О.Некрасова Олег Васильвич Петраков, який із задоволенням поділився цікавими історіями життя актора у Театрі на Таганці та про його творчий шлях.

Студенти спочатку переглянули слайд-презентацію про Володимира Висоцького, а вже потім мали нагоду поспілкуватися з Олегом Васильовичем та задати йому питання, що їх цікавлять. 

Слухачі були дуже задоволені такою зустріччю та щиро подякували ведучому.

Вечір- спогад присвячений Володимиру Висоцькому

23.01.2013 у бібліотеці ім.М.Некрасова запрошена публіка мала нагоду знову зустрітися з активним читачем бібліотек Голосіївської ЦБС Олегом Петраковим, поспілкуватися з ним і почути досі невідомі історії періоду життя, коли він працював у Театрі на Таганці.


Саме тоді одним із акторів цього театру був Володимир Висоцький. Олег Васильович був особисто знайомий з видатним поетом та актором.

25 грудня 2013 року виповнюється 75 років з дня його народження. У бібліотеці з цієї нагоди відбувся вечір-спогад «Спасибо, что живой», який з задоволенням провів Олег Васильович. Ведучий вечора декламував поезію улюбленого автора, свого особистого кумира, ділився цікавими історіями з життя поета у театрі, розповідав про його творчий шлях та суперечливий характер.




Також на зустріч не зміг не завітати шанувальник творчості Володимира Висоцького Петровський Владислав Борисович – талановитий гітарист, голова Всеукраїнської професійної спілки працюючих інвалідів, який під чарівний звук мелодії виконав для присутніх пісні на вірші Висоцького.

27 лютого, 2013

Круглий стіл» за участю спеціаліста Голосіївського районного управління юстиції м. Києва Юлією Анатоліївною Заєць та працівників ЦРБ ім. М. Некрасова

21 серпня 2012 року в ЦРБ ім. М. Некрасова в рамках проведення заходів з нагоди Дня Державного Прапора України та 21-ї річниці Незалежності України відбувся «Круглий стіл» за участю спеціаліста Голосіївського районного управління юстиції м. Києва Юлією Анатоліївною Заєць та працівників бібліотеки. Юлія Анатоліївна коротко ознайомила присутніх з історією державності та прийняття «Акту проголошення незалежності України».

У жвавій дискусії були порушені питання з історії політики нашої держави, мовного законодавства, тощо. Підкреслено, що бібліотеки сприяють вихованню у молоді почуття патріотизму відданості своєму народові, державі.
        



Фіналом зустрічі стала презентація слайд-фільму «Герб соборності», присвячений історії символіки української держави.
Юлія Анатоліївна із задоволенням відповіла на поставлені питання, прокоментувала своє ставлення до проблем бібліотек, не відмовила у наданні персональної консультації. Були обговорені проекти подальшої співпраці.

Заняття для слухачів університету «Третього віку» - «Комп’ютер це просто»


Благодійна акція Централізованої бібліотечної системи Голосіївського району для мешканців Голосіївського району похилого віку «Комп’ютер це просто» 
У грудні 2012 року в приміщенні Інтернет-центру ЦРБ ім.М.Некрасова почалася довгострокова благодійна акція «Комп’ютер це просто». Акція розрахована на пенсіонерів слухачів університету «Третього віку», які виявили бажання освоїти новітні інформаційні технології. Працівники ЦБС розробили спеціальні електронні методичні розробки, які допомагають людям похилого віку освоїти сучасну комп’ютерну техніку.

Працівник ЦБС Кобилко Й.Л. проводить заняття по вивченню основ інформаційних технологій.
Молоді співробітники відділу автоматизації бібліотечних процесів Прудивус Михайло та Вєрьовкіна Ірина допомагають слухачам освоїти сучасну комп’ютерну техніку.

Літературний вечір «Чарівник поетичного слова», присвячений 100-річчю від дня народження видатного українського поета Андрія Малишка



В ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся літературний вечір «Чарівник поетичного слова», присвячений 100-річчю від дня народження видатного українського поета Андрія Малишка. Учасника вечора стали студенти ІІ-ІІІ курсів Київського регіонального вищого професійного училища будівництва. 
З розповіддю про Андрія Самійловича Малишка виступили гості бібліотеки – відомі українські літератори Олександр Бакуменко та Віктор Женченко.
Олекса́ндр Дани́лович Баку́менко— український поет, прозаїк, публіцист, літературознавець, перекладач, відповідальний секретар Київської міської організації НСПУ. Є автором: поетичних збірок «Серпневий падолист», «Сніги ідуть весною», «Батьків камертон», «У пісні вічності душа…»; художньо-документальної повісті «Захисник Чернечої гори», «Зодчий слова»; публіцистичних нарисів «Про вічне у пісні і слові…».
Книжковий фон бібліотеки збагатився подарунками автора: книга поезій «Напуття» та книжки з серії «Літературна галерея» з автографами Олександра Бакуменка – зайняли достойне місце на книжкових полицях бібліотеки.
Віктор Васильович Женченко український співак, поет і перекладач. Заслужений артист України. Заслужений діяч мистецтв України. Працює в українському фонді культури. 

Автор поетичних збірок «Струна» (1971), «Батькова скрипка» (1974), «Сонячний бік вулиці» (1980), «У сяйві тополиних грацій» (1983), «Яринчин віночок», «Поезії» (1986), «Зневаж свій страх», «Зорова поезія», «Спрага на двох». Лауреат літературної премії імені А. Малишка.
Віктор Женченко розповів не тільки про долю та творчу біографію Андрія Малишка, адже, він, маючи музичну освіту, був першим виконавцем кількох пісень на слова А. Малишка. У своєму виступі він підкреслив важливу ролі поета у вихованні молоді, гармонізації суспільства. Він також подарував бібліотеці книги – поетичну збірку «У присмерку долі…» і яскравий зразок візуальної поезії «Спрага на двох», передмову до якої написав відомий вчений та громадський діяч Іван Дзюба.
Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка, академік НАНУ Іван Дзюба.
Працівники бібліотеки Галина Борисенко, Татьяна Мартиненко, та викладач української мови та літератури училища Галина Петрівна Латишенко завжди раді гостям бібліотеки, дуже вдячні нашому шановновнуму письменству за активну творчу та громадську роботу, спрямовану на пробудження патріотичної свідомості молоді.




Презентація роману Андрія Всеволодовича Дмитрука «Смертеплаватели»

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у бібліотеці ім.М.Некрасова відбулася презентація нового роману відомого письменника-фантаста, журналіста та кінорежисера Андрія Всеволодовича Дмитрука «Смертеплаватели».

Також з нагоди свята бібліотекою була підготовлена книжкова виставка.
Захід розпочався з демонстрації відеофільму про історію пошуку шляху людства безсмертя та довголіття. Один із перших екземплярів – у подарунок бібліотеці ім.М.Некрасова.



На зустрічі були присутні працівники та постійні користувачі бібліотек району.




Проблеми вічного життя, порушені в книзі, викликали великий інтерес та жваве обговорення.

Книжкові виставки до Дня Державного Прапора України та 21 річниці незалежності України




У бібліотеці ім. М. Некрасова до визначних дат – Дня Державного Прапора України та 21 річниці незалежності України - були підготовлені книжкові виставки: «Земля моя – земля моїх батьків», «Символ нації – національний прапор».

З матеріалами, представленими на виставці, зацікавлено знайомляться користувачі бібліотеки. В цьому їм допомагає завідуюча – Борисенко Галина Миколаївна.


Працівники бібліотеки Борисекнко Г.М. та Кобилко Л.М. біля стендів виставки.

У ЦРБ ім.М.Некрасова відбувся правовий лекторій на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх»



У ЦРБ ім.М.Некрасова відбувся правовий лекторій на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх». Лекцію провела співробітник Управління юстиції Голосіївського району Кіліна Олена Володимирівна.

На зустріч були запрошені студенти груп 106 та 110 Київського регіонального вищого професійного училища будівництва. Дехто з молоді ознайомилися зі своїми правами, обов’язками та відповідальністю за свої вчинки, а дехто просто підкріпив знання та мав змогу задати Олені Володимирівні питання, що їх цікавлять.

Також у бібліотеці постійно діє виставка літератури з правової тематики «Молоді про права».


Такі зустрічі є корисними для молоді, оскільки, отримавши знання з правових питань, зможуть застосувати їх у своєму повсякденному житті.
 

До Дня Перемоги відбулася зустріч з ветеранами Великої Вітчизняної війни

 
У ЦРБ ім.М.Некрасова в рамках святкування Дня Перемоги відбулася зустріч з ветеранами Великої Вітчизняної війни, заступниками голови Ради ветеранів Голосіївського району Кірєєвим Георгієм Олександровичем, Зіміним Семеном Миколайовичем та секретарем Будинку ветеранів, постійною читачкою бібліотеки Осьмак Аллою Андріївною.



На зустріч прийшли студенти студенти 1-го курсу Київського регіонально вищого професійного будівельного училища, які з увагою і захопленням слухали запрошених гостей.
Ветерани поділилися своїми спогадами про Велику Вітчизняну війну, розповіли про свою участь в ній, про тяжкі бої та поранення, про складну долю завойованої перемоги. Окрім спогадів Георгій Олександрович та Семен Миколайович прочитали свої вірші про життя, кохання, про військові подвиги під час війни.



Традиційні фото зі студентами та співробітниками бібліотеки.

У ЦРБ ім.М.Некрасова до відбулась зустріч, присвячена Дню Перемоги та Дню Матері



У ЦРБ ім.М.Некрасова до відбулась тематична зустріч, присвячена Дню Перемоги та Дня Матері. Поетичну програму «Ушли не долюбив, не докурив последней папиросы», у якій прозвучали вірші поетів, що загинули на Великій Вітчизняній війні, представив відомий громадський діяч, людина, чиє дитинство було обпалено вогнем війни – Олег Васильович Петраков.
Студенти Київського регіонального вищого професійного будівельного училища групи №105 уважно слухали емоційну, цікаву розповідь про матерів, яким довелось проводжати та зустрічати своїх синів з фронтів Великої Вітчизняної війни.







Великий інтерес викликала книжкова виставка «Ми подвиг вічно будем пам’ятати», яка була організована у читальному залі.
Читачі бібліотеки завжди люблять залишити фото на згадку про цікаві зустрічі.

У бібліотеці ім.М.Некрасова відбувся вечір-зустріч присвячений 30-річчю заснування клубу шанувальників фантастики «Световид»

У бібліотеці ім.М.Некрасова відбувся вечір-зустріч присвячений 30-річчю заснування клубу шанувальників фантастики «Световид». Вечір відкрив один із засновників клубу відомий письменник, журналіст, кінорежисер Андрій Всеволодович Дмитрук.






Він розповів про історію заснування клубу, про його трансформацію протягом багатьох років (1982 - 2012). 

Андрій Дмитрук підкреслив, що одним із доробків існування клубу є створення журналу «Искатель - Україна». 

На базі клубу була створена громадська організація «Синтез». Він також висловив велику вдячність ЦБС Голосіївського району і зокрема бібліотеці ім.М.Некрасова за надання приміщення для засідань клубу та громадської організації.


До цієї події в бібліотеці була організована виставка «Українські письменники - фантасти».





На зібрані були присутні члени клубу, які стояли у витоків його створення: Борис Сидюк, Олександр Васильківський, Олександр Коротаєв. Вони поділилися розповідями-спогадами про цікаві зустрічі на засіданнях клубу, про свій внесок в його діяльність та про долю членів цього клубу.


Голова клубу фантастики та космонавтики, засновник музею фантастики Юрій Шевела розповів про стан клубу та музею, про перспективи розвитку сучасної фантастики. 
На засіданні були присутні і молоді члени клубу, а також головний редактор журналу «Країна знань» - Тамара Василівна Белих та історик, краєзнавець Вадим Перегуда, які є пошановувачами фантастики.