26 лютого, 2014


  У ЦРБ ім. М.О. Некрасова відбувся день інформації "Ті, що пройшли скрізь вогонь", присвячений 25-річниці виводу радянських військ з Афганістану та Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
На захід був запрошений воїн-інтернаціоналіст, підполковник, командир десантного батальйону, який 
в 1985 – 1987 роках служив в Афганістані – Олександр Георгійович Александров.

   









 Студенти групи №209 Київського регіонального вищого професійного будівельного училища з великим інтересом слухали розповідь про бойові дії десантників, переглянули світлини та ознайомилися з особистими речами офіцера, що зберігаються в родині, як сімейні реліквії тих часів.



 Багаторічна співпраця бібліотеки та коледжу сприяє патріотичному вихованні молоді, про яке так дбають їх наставники: заступник директора з навчальної роботи коледжу Кашпур Антоніна Яківна та викладач Латишенко Галина Петрівна.  



25 лютого, 2014

13 лютого у актовому залі Голосіївської адміністрації відбулося «Свято єдності та братерства», приурочене Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Участь у проведенні свята взяли бібліотеки ЦБС. Була підготовлена книжково-інформаційна виставка "Героям-інтернаціоналістам присвячується", яка була розміщена в фойє адміністрації.




Завідуюча відділом обслуговування ЦРБ ім. М. О. Некрасова Борисенко Г. А з головою Комітету солдатських матерів та ветеранами афганської війни






Після офіційної частини воїнів-інтернаціоналістів вітали діти та молодь Голосієва





24 лютого, 2014

  «Любити — означає не дивитися один на одного, любити — означає дивитися в одному напрямку»                                                                                                                                                                            А. де С.-Екзюпері


14 лютого у читальному залі бібліотеки відбулася поетична година  «День кохання та романтики», яка була присвячена Дню святого Валентина. Люди всього світу цього дня відзначають День святого Валентина (День всіх закоханих). Вважається, що це свято відзначають уже понад 16 століть. Коріння Дня закоханих йдуть ще в язичницьку культуру, оскільки древні також відзначали свято на честь богині любові.Сучасне свято нерозривно пов'язане з ім'ям святого Валентина, якого прийнято вважати покровителем усіх закоханих.





Постійні відвідувачі бібліотеки студенти Київського регіонального вищого професійного будівельного училища зустрілися з активним читачем та учасником літературних заходів Олегом Васильовичем Петраковим, який натхненно читав вірші про кохання відомих поетів різних епох та країн.

05 лютого, 2014

22 січня відбувся круглий стіл на тему       "І обнялися береги одного, вічного народу" присвячений  Дню Соборності України. Це свято - відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Читачі бібліотеки мали змогу докладно ознайомитися з історичними подіями тих часів, усвідомити віковічні прагнення нашого народу до об’єднання, цілісності та неподільності, переглянувши літературу представлену на книжковій виставці.

В рамках кінолекторію, який веде відомий письменник, тележурналіст, головний редактор журналу "Искатель. Украина" Андрій Дмитрук, відбувся перегляд документальних фільмів, присвячених знаменним подіям в історії України.