29 грудня, 2014

Засідання кінолекторію


26 грудня в ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулося останнє в цьому році засідання кінолекторію. Ведучий Андрій Дмитрук запропонував присутнім переглянути американський комедійний мюзикл «The Band Wagon» («Театральний фургон» або «Театральний вагон»), знятий у 1953 році режисером Вінсента Мінеллі. Це одна з найбільш відомих постановок Фреда Астера, компанії MGM і в історії Голлівуду в цілому. На думку критика Босли Кроутера (New York Times), - «це кращий музичний фільм в історії кіно».


Андрій Всеволодович розповів про виникнення такого жанру як мюзикл, народження якого пов’язано з історією американських комерційних театрів на Бродвеї. Жанр мюзиклу підкреслює синтез мистецтв, який утворюється під час зйомки музичного кінофільму, де задіяна музика, спів, танець, драматичні діалоги – все це органічно зливається в єдиному сюжеті.


Головних героїв мюзиклу «Театральний вагон» виконують відомі актори того часу Фред Астер і Сід Чарісс.







Фред Астер (Фредерік Аустерліц) –легендарна зірка Голлівуду, актор театру і кіно, танцюрист, хореограф, співак. Він один з найбільших майстрів музичного жанру в кіно, який віртуозно поєднав найрізноманітніші форми танцю. Майкл Джексон вважав його своїм вчителем.




Сід Чарісс (Тула Елліс Фінклеа) – чарівна красуня. Вона починала свою кар’єру як балерина, але великий успіх отримала в кіно.





Після завершення фільму лунали оплески глядачів, вражених грою талановитих акторів. Цей мюзикл - справжній подарунок до новорічного свята. Колектив бібліотеки висловлює вдячність нашому шановному ведучому Андрію Дмитруку.

18 грудня, 2014

Засідання кінолекторію



17 грудня в ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулося засідання кінолекторію «Геронтологія - наука про старість і старіння», на яке ведучий Андрій Дмитрук запросив наукового співробітника лабораторії генетики Інституту геронтології Національної академії медичних наук України Олександра Коляду.





В своїй доповіді Олександр розкрив основні поняття геронтології, особливості процесу старіння людського організму, а також ознайомив присутніх з основними програмами зупинення процесу старіння, продовження життя людини. Він підкреслив, що основне завдання геронтології - попередження передчасного старіння людини, боротьба з такими хворобами як хвороба Альцгеймера, Па́ркінсона, цукровий діабет, а також з онкологічними захворюваннями.



Андрій Всеволодович нагадав про морально-етичні проблеми у геронтології, які набули найгострішого звучання завдяки досягнення сучасних наук.








Закінчився вечір переглядом документального фільму «Інститут геронтології ім. Д. Ф. Чеботарьова НАМН України», який люб’язно надав Олександр Коляда.

Подарунки бібліотеці

Напередодні Дня Св. Миколая до бібліотеки приходять читачі, щоб не тільки скористуватись біліотечними послугами,
а й подарувати книги. 
Щиро вдячні за подарунки!


Вітаємо наших читачів із Новорічно-Різдвяними святами!
Запрошуємо на наші святкові заходи!
Завжди раді Вас бачити у бібліотеках Голосіївського району!

16 грудня, 2014

Візит керівництва

Напередодні новорічних свят до бібліотеки завітали перший заступник голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Крилюк Андрій Тітусович та начальник управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Сінкевич Інна Федорівна.


Директор ЦБС Станіславчук Г. П. ознайомила керівництво з структурними підрозділами бібліотеки та розповіла про умови праці бібліотекарів.

В Інтернет-центрі гості поспілкувалися із учасницею проекту ЦБС Голосіївського району 
"Українська родина в просторі і часі: духовні та матеріальні цінності"
Тетяною Серебренніковою.

11 грудня, 2014

Молодь і право


11 грудня в ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся День бібліографії «Молодь і право». В цей день на зустріч з учнями КВРПУБ завітали представники Голосіївського районного управління юстиції у місті Києві - начальник управління Заєць Юлія Анатоліївна та провідний спеціаліст Чоловський Денис Вікторович.






Юлія Анатоліївна відкрила захід вступною бесідою «Всеукраїнський тиждень права». Цей тиждень права є масштабним правовим заходом, який проводиться в Україні та узагальнює собою цілу низку соціально-значимих заходів, які безпосередньо, спрямовані на підвищення рівня правової культури населення.




У читальній залі було проведено чергове заняття правового лекторію "Обізнаний - значить озброєний."
«Права людини це впевненість у власних силах» - таку тему розкрив Денис Вікторович  у формі діалогу з присутніми.



Питання виникали не тільки у молоді, а також у викладачів  правознавства.




Відбулася презентація бібліографічного нарису «Молодь і право», підготовленого бібліографічним відділом ЦРБ ім. М. О. Некрасова.















Завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом Кобилко Л. М. провела групову бесіду «Довідково-бібліографічний апарат бібліотеки на допомогу правовій освіті молоді».

Після зустрічі учасники заходу з інтересом ознайомилися з літературою книжково-ілюстративної виставки «Молоді про права» і отримали пам’ятки «Якщо Вас зупинили…».
























День бібліографії пройшов цікаво і насичено.
Дякуємо Голосіївському районному управлінню юстиції за співпрацю і надані матеріали.

02 грудня, 2014

Українська етновишивка

Проект "Українська родина в просторі і часі:
духовні та матеріальні цінності"
2 грудня в Інтернет-центрі біліотеки ім. М. О. Некрасова відбувся захід в рамках спільного проекту бібліотек ЦБС та ГО веб-спільноти "Спілкування за вишиванням".
Майстер-клас "Вишиванки для наших дітей: традиційні льолі, сорочки, орнаменти до них за схемами Олени Пчілки, сучасна дитяча мода" провели Тетяна Серебреннікова та Тетяна Зез.













Тетяна Серебреннікова розповіла про найдавніші вишивальні шви розроблені Оленою Пчілкою - українською письменницею, які описані в першій ґрунтовній етнографічній роботі з української орнаментики «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» (Київ, 1876). 

Присутні на майстер-класі із захопленням прислухалися до порад майстринь та виконували роботи.

Презентація книги "Опис землі Голосіївської"

25 листопала в Інтернет-центрі ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулася презентація книги В. М. Гузія "Опис землі Голосіївської".
Головний бібліотекар З. А. Логвиненко представила присутнім автора.














Володимир Миколайович розповів про свою дослідницьку роботу з історії Голосіївського району та історію створення і видання книги.



Провідний бібліограф Кобилко Й. Л. презентував новий культурно-просвітній краєзнавчо-патріотичний проект ЦРБ ім. М. О. Некрасова "Голосієво - наш Дім".




В кінці заходу відбулася жвава дискусія та автограф-сесія.


01 грудня, 2014

День здоров'я



29 листопада в ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся День Здоров’я «Мистецтво берегти здоров’я». Захід розпочався вступною бесідою завідуючої інформаційно-бібліографічним відділом Кобилко Л. М. «Кроки до здоров’я», в якій вона зупинилася на складових здорового способу життя.





Гостем Дня Здоров’я був Федір Іванович Лихацький – цілитель, майстер нетрадиційної медицини, винахідник засобів захисту від негативних дій електромагнітних випромінювань приладів, засновник асоціації «Геопланетарна безпека», ініціатор створення Всеукраїнського Екологічного Суспільства "РаМаЛи".
Федір Іванович розкрив тему «Духовні основи здоров’я».





Цілитель презентував свою книгу «Иерархия мироздания», в якій виклав своє бачення чотирьох опор успіху людини. Червоною ниткою виступу автора пройшла тема духовності української нації і залежність фізичного здоров’я людини від її духовності.







Сподвижник і однодумець Федора Лихацького, Юрій Шарамет, звернув увагу присутніх на залежність здоров’я людини від стану її хребта.









Учасникам Дня здоров’я представлено перегляд літератури «Складові здоров’я».