29 січня, 2016

Інтернет – це просто




21 січня 2016 в Інтернет-центрі ЦРБ імені М.О.Некрасова (вул. Ломоносова, 24), розпочалися курси для пенсіонерів «Інтернет – це просто». Тривалість курсу 10 занять. Практичні заняття будуть проходити по вівторках та четвергах з 11-00 до 12-30.






Заняття проводить працівник відділу автоматизації бібліотечних процесів 
Кобилко Й.Л.








Мишку треба тримати так




Редактор відділу автоматизації бібліотечних процесів Верьовкіна І.В. допомагає слухачам курсів освоїти комп’ютерні премудрості.









Слухачі курсів не сплять на заняттях.

28 січня, 2016

Зустріч з бардом Олександром Мироновим

27 січня в Інтернет-центрі ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулась зустріч з Мироновим Олександром Леонідовичем – автором та виконавцем власних пісень, членом київських клубів авторської пісні «Дом» та «Арсенал».










Головний бібліотекар Логвиненко З. А. представила присутнім поета й барда Олександра Миронова.


Олександр Леонідович розповів про свій життєвий шлях і творчість. Фаховий військовий, полковник у відставці співав пісні власного виконання та на слова відомих поетів. Потім презентував свій збірник поезій "Времена года" та подарував нашій бібліотеці.





Хобі Олександра Леонідовича - карбування по металу. Його вироби були представлені на виставці «Знаки зодіаку».







Присутні отримали велике задоволення. Сірий буденний день перетворився на свято.









Продовжили захід поети О. Резник та І. Дінін, які читали власні вірші.












Заступник директора ЦБС Тюпишева О. І. вручила подяку Резнику О. О. (з нагоди 60-річчя від дня народження) за співпрацю з бібліотеками ЦБС Голосіївського району.

22 січня, 2016

До Дня Соборності України



З 20 січня у читальній залі ЦРБ ім. М. О. Некрасова експонується виставка-присвята «Нам берегти тебе, соборну і єдину» з нагоди відзначення 97-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, яке відбулося 22 січня 1919 року.

Українська мрія - єдність, свобода і незалежність залишається актуальною протягом всіх часів.





Бібліотекар провела огляд літератури біля виставки.







Молодь цікавиться героїчним минулим та сьогоденням української держави.






22 січня у читальній залі відбулась інформаційна година за темою «22 січня. Соборність. Перші жертви: С. Нігоян, М. Жизневський, Ю. Вербицький»: до річниці від дня загибелі активістів Євромайдану.»



День Соборності України 22 січня 2014 року називають чорним або кривавим. Він увійшов в історію, а жертви стали Героями України.

День Соборності — це нагадування для всіх українців про те, що сила нашої держави — в єдності українських земель, а сила народу в єдності людей.

21 січня, 2016

До 125-річчя від дня народження українського поета Павла Тичини


З 21 січня на абонементі ЦРБ ім. М. О. Некрасова експонується виставка-портрет «Поетичний геній ХХ століття», присвячену 125-річчю від дня народження українського поета, перекладача, публіциста, громадського діяча Павла Тичини.

Найкращі твори Павла Тичини були і залишаються надбанням світової літератури. Його поезію перекладають англійською, грузинською, французькою та російською мовами.








Бібліотекар розповідає молоді про творчість українського класика ХХ століття.







Старше покоління знають Павла Тичину і згадують його вірші, але зараз наші читачі мають можливість ознайомитися з маловідомими творами, які не включалися поетом до збірок через міркування ідеологічного характеру.

20 січня, 2016

Інтернет та дозвілля

У ЦРБ ім. М.О. Некрасова функціонує Інтернет-центр, де користувачі мають можливість безкоштовно скористатись послугами Internet. Крім того, читачі бібліотек Голосіївського та інших районів міста Києва можуть отримувати інформацію на блозі сайту ЦБС «Дозвілля: Цікаві місця в Києві та Україні», про заходи, в тому числі безкоштовні.







Цей блог веде редактор Ірина Вєрьовкіна, він користується великою популярністю,  містить 10 сторінок, що охоплюють новини театрально-концертних залів, виставок, фестивалів, куди піти з дитиною та багато ін.. Кияни та гості столиці можуть легко спланувати свій вільний час, щоб відвідати цікаві місця та погуляти містом. Кожний знайде для себе те, що його найбільше цікавить.




Фото з концерту «Чайковський і Україна», присвяченого 175-річчю від дня народження композитора, який відбувся у великому залі Національної музичної академія України
ім. П.І. Чайковського.


19 січня, 2016

До 240-річчя від дня народження німецького письменника Ернеста Теодора Амадея Гофмана

З 19 січня на абонементі
ЦРБ ім. М. О. Некрасова представлена
тематична полиця «Класик романтичної прози», яка присвячена 240-річчю від дня народження німецького письменника Ернеста Теодора Амадея Гофмана.
Письменник-романтик, композитор і художник, один з основоположників казкової фантастики подарував світові «Лускунчика» і «Крихітку Цахеса», «Володаря бліх» і «Серапіонових братів» та інші твори.



Дорослі і діти із задоволенням читають
книги Гофмана.
У 2016 виповнюється 200 років «Лускунчику». Весь світ обожнює цю казку, яка набула ще більшої популярності завдяки балету Чайковського.

18 січня, 2016

Засідання кінолекторію


14 січня в ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулося перше в новому році засідання кінолекторію, тема якого була «Чому існує два Різдва?». Саме зараз вона набула особливої актуальності, коли почалося 21 століття. Розглянути це питання ведучий Андрій Дмитрук запросив завідувача лабораторії ГАО НАНУ (Головна астрономічна обсерваторія Національної академії наук України) Івана Крячка.


Іван Павлович запропонував звернутися до теми «Календарі». Він розповів присутнім, які існують у світі календарі, їх походження. Також розглянув історію виникнення головних свят європейців.








Потім Андрій Всеволодович провів бесіду-диспут на цю тему.






На завершення присутні переглянули документальний фільм «Різдво». Стрічка розповідає про традиції святкування Різдва в усьому світі.

05 січня, 2016

Книга-ювіляр


З 5 січня на абонементі ЦРБ ім. М. О. Некрасова було оформлено виставку однієї книги, присвячену 185-річчю повісті М. В. Гоголя «Вечори на хуторі біля Диканьки».

Микола Гоголь у своїй книзі «Вечори на хуторі біля Диканьки» уперше відкрив світові Україну в її історії та етнографії, побуті й народних звичаях, природі й героїці.
Твір складається з двох томів. Перший вийшов 1831 року, другий — 1832. М. Гоголь писав повісті у 1829–1832 роках. За сюжетом, — розповіді книги нібито зібрав і видав «пасічник Рудий Панько».


Під час новорічних та різдвяних свят пропонуємо нашим користувачам прочитати унікальний твір «Вечори на хуторі біля Диканьки» і поринути в яскравий й чудовий світ Миколи Гоголя.
Для тих, хто бажає детальніше ознайомитися з творчістю письменника пропонуємо книги літературознавців (М.Поповича, Л.Тома, Г.Колісника).