27 травня, 2016

Інформаційні хвилинки. Травень.

На абонементі нашої бібліотеки постійно оновлюється інформаційний куточок.



Пенсії з травня. Інформація для читачів-пенсіонерів.













До сезону відпусток читачам стане в нагоді юридична консультація "Все про відпустки".























Презентація покажчика "День перепоховання праху
 Тараса Шевчека".



До бібліотеки надійшли нові книги...






Десять правил дарування квітів.

До Дня слов’янської писемності та культури



З 24 травня на абонементі
ЦРБ ім. М. О. Некрасова до Дня слов’янської писемності та культури експонується
книжкова виставка «Слава Вам, брати-просвітителі», присвячена вшануванню пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія - двох братів, творців слов’янської абетки.












Про нелегкий і тернистий шлях солунських братів можна дізнатися з літератури представленої на виставці.

23 травня, 2016

День інформації

20 травня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся День інформації «Прапор ЄС на берегах Дніпра», присвячений Дню Європи в Україні. В цей день до нас завітали учні 5-А класу  загальноосвітньої школи I-III ступенів № 36 імені С. П. Корольова.





У читальній залі експонується виставка
 "Від європейської ідеї до єдиної Європи".
















Групова бесіда «Київ – місто європейське».

















Цікава розповідь про історію святкування Дня Європи.





















Вікторина «Пізнай країну по прапору».














 Бесіда-діалог «Перемога на Євробаченні – перемога України в світі».




Засідання інтелектуального лекторію



19 травня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулось чергове засідання інтелектуального лекторію на тему «Протестні рухи на території України».








Ведучий Андрій Дмитрук запропонував присутнім розглянути історію повстання городян Києва і частини сільського населення Кіївської землі проти князів
 у 1068 і 1113 роках.
  

18 травня, 2016

Бібліотека вітає друзів

11 травня  в Інтернет-центрі ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулось відкрите засідання Київського регіонального представництва Міжнародної гільдії письменників. На ньому були представлені міжнародні проекти МГП, а також унікальний театральний проект, який передбачається почати в цьому році в Україні у рамках ідей відомого міжнародного руху MasterPeace, заснованого у Нідерландах, існуючого нині більш ніж в 40 країнах світу.



На презентацію були запрошені представники творчої еліти і центральної бібліотечної системи України.



















 


Регіональний Представник МГП в Україні – письменник, драматург Олена Зінченко, представляючи цей проект, зауважила, що подібні проекти зараз особливо актуальні для України. Рух MasterPeace створено для того, щоб за допомогою мистецтва мобілізувати і направити талант, енергію творчих людей на досягнення і збереження світу.





Представники творчого активу бібліотеки: поет, композитор, краєзнавець Олександр Різник та поетеса Наталія Савіна отримали подяки від адміністрації ЦБС Голосіївського району за участь в акції «Ніч в бібліотеці» в ЦРБ ім. М. О. Некрасова в рамках VI Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал».




Фото на згадку.



17 травня, 2016

До 125-річчя від дня народження Михайла Булгакова




З 16 травня на абонементі ЦРБ ім. М. О. Некрасова було оформлено виставку-ім’я «Постать світового рівня», присвячену 125-річчю відомого киянина, російського письменника і драматурга Михайла Булгакова.
Київ займав особливе місце в житті та творчості письменника. Про це він написав у ліричному нарисі «Київ-місто». Андріївський узвіз, 13, де впродовж тривалого часу мешкала родина Булгакова і де відбувалася дія «Білої гвардії» та «Днів Турбіних», перетворено на літературно-меморіальний музей, відомий в Європі.





Запорошуємо наших читачів ознайомитися з творчістю Михайла Булгакова.

16 травня, 2016

До 145-річчя від дня народження Василя Стефаника



З 13 травня на абонементі ЦРБ ім. М. О. Некрасова було оформлено виставку одного автора «Це митець з Божої ласки», присвячену українському письменнику, майстру соціально-психологічної новели, громадському діячу Василю Стефанику. Він автор понад сімдесяти новел, серед яких «Камінний хрест», «Новина», «Кленові листки» та інші.










З літератури представленої на виставці наші читачі мають можливість більше дізнатися про Василя Стефаника як про людину. Це необхідно для глибшого розуміння творчості письменника, для проникнення в таємниці його майстерності.

День краєзнавства



13 травня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся
  
День краєзнавства «Голосієво від А до Я».
 Мета заходу - ознайомити читачів бібліотеки з історією рідного району, звідки походять назви історичних місцевостей Голосієва, видатними постатями району.



Висловлювання митців про Голосієво, листочки нашого «Голосіївського дерева», зацікавили читачів різних вікових груп.









Книжкова виставка «Район – це частка держави». Молодь, що навчається у нашому районі відкрила для себе багато нового про історію і сучасне життя Голосіївського району.




Історія Голосієва на сторінках бібліографічних видань: видання нашої бібліотеки останніх років.










Читача зацікавило, звідки пішла нова назва вулиці Бубнова – Маричанська.










«Цікаві історичні місцевості Голосієва» - ця тема привабила молодь.








Закріпленню нової інформації послугувала вікторина
«Видатні особистості Голосієва».






Впродовж дня у бібліотеці демонструвались відеофільми: «Голосієво, оспіване митцями», «Духовні символи Голосієва».

13 травня, 2016

До Міжнародного дня родини

12 травня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова до Міжнародного дня родини з учнями Київського регіонального вищого професійного училища будівництва відбулась тематична зустріч
  «Народні традиції та їх роль у сімейному вихованні»
. Захід провела провідний бібліотекар
Тетяна Серебреннікова.





Тетяна нагадала учням, що кожна нація, кожен народ мають свої традиції, звичаї, обряди та свята, становлення, яких відбувалося протягом багатьох століть. І тільки вивчаючи і знаючи ці традиції, ми зможемо передавати культурну спадщину свого народу нащадкам.








Ведуча розповіла присутнім про родини визначних українських митців – Лесі Українки, Миколи Лисенка, Михайла Старицького, Панаса Саксаганського, Максима Рильського. На прикладах цих сімей Тетяна показала, як відбувалося формування у дітей національної самосвідомості. Саме в сім’ї зароджувалися ідеї, обговорювалися і вирішувалися всі українські (культурні й громадські) справи.



Увагу учнів Тетяна звернула на вишивку та сорочку-вишиванку, підкреслила її велике значення в житті нашого народу. У наш час вишиванка стала своєрідним засобом самовираження патріотичних почуттів.






Під час свого виступу Тетяна запитувала учнів про традиції їх сімей, про відношення до вишиванки... На завершення заходу вона звернулася до молоді з проханням активніше долучатися до збереження українських традицій.












Учасники заходу ознайомилися з книжковою виставкою «Традиції та звичаї українського народу».















11 травня, 2016

2016 – рік Івана Франка

11 травня в ЦРБ ім. М. О. Некрасова з метою вшанування пам’яті видатного українського письменника, вченого та громадського діяча Івана Франка протягом дня відбулися голосні читання його творів.




У читальній залі звучали уривки з творів Івана Франка для учнів 6-го класу
 школи № 36.












На абонементі з літературою відомого письменника ознайомилися представники різних поколінь.