27 жовтня, 2016

Цигани - не етнічність, а спосіб життя


27 жовтня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова у рамках програми «Про стратегію захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини» для наших користувачів відбулась презентація
документального фільму «Циганська кров» .


Кінострічка "Циганська кров" - це захоплива подорож в унікальний світ однієї з найзакритіших та найзагадковіших спільнот в Україні – ромів. Живучи поміж різних народів, зазнаючи утисків, небезпек і переслідувань, цигани зберегли свою самобутність, до сьогоднішнього дня лишившись найцікавішим і найекзотичнішим етносом Європи. Головні герої фільму – 5 циганських баронів - розкажуть, що відбувається за огорожею циганських таборів, куди "гаджо", тобто чужинців, зазвичай не впускають.


26 жовтня, 2016

Інформаційно-правовий семінар

25 жовтня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова продовжив свою роботу інформаційно-правовий семінар "Створення ОСББ". На цьому засіданні виступив юрист-консультант Громадської організації «Свій дім» Кирило Сидорук. Він розкрив тему «Обслуговування багатоквартирних будинків. Проблеми та шляхи їх вирішення».



Поетична осінь



25 жовтня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулась творча зустріч з поетом-бардом Олександром Мироновим, вже відомим нашим користувачам. Тема заходу - «Осенний водоворот».







Осені Олександр присвятив свої поетичні збірки: «Осенний водоворот», «Калейдоскоп»,
 «Времена года».






У віршах і піснях він створив свій поетичний образ осені, який частіше нерозривно пов’язаний
 з людським життям. 
Осень - ты золота пышный букет.
            Снова меня растревожишь, как прежде,
      Ведь для меня ты – сезон роковой…
         Осень, ты снова мне даришь надежду,
 Желтую песню тихонько напой…



Із задоволенням виступила яскрава поетеса Елеонора Зима. Ми побачили осінь очима талановитої мудрої жінки з вишуканим літературним смаком.







А потім присутні були свідками створення творчого дуету: Елеонора читала власні вірші під музичний супровід Олександра.






Учасники заходу як зачаровані слухали поетів. Кожний у своїй уяві малював осінь.









Свято поезії й авторської пісні вдалося.







Елеонора Зима подарувала бібліотеці свою збірку віршів для дітей «Пісні синички».


















До заходу було оформлено книжково-ілюстративну виставку «Поетична осінь».


24 жовтня, 2016

Засідання інтелектуального лекторію

20 жовтня у читальній залі ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулось чергове засідання
 інтелектуального лекторію на тему
«Феномен глобалізації».





Ведучий Андрій Всеволодович Дмитрук в своїй доповіді розглянув поняття «глобалізація», етапи глобалізації та її проблеми. Під час дискусії присутні намагалися проаналізувати глобальні проблеми сучасності та шляхи їх розв’язання.





Учасникам засідання було запропоновано перегляд літератури на цю тему.

19 жовтня, 2016

Інформаційно-правовий семінар

18 жовтня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова продовжив свою роботу інформаційно-правовий семінар "Створення ОСББ". Його проводить Громадська організація «Свій дім» для населення мікрорайону та користувачів бібліотеки.



















Бібліотека підготувала перегляд рекомендованої літератури до теми заходу. Присутнім було представлено картотеку юридичних косультацій (Розділ "Житлове законодавство України")

17 жовтня, 2016

До Дня захисника України

13 жовтня до Дня захисника України у рамках програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді ЦРБ ім. М. О. Некрасова прийняла участь у святкових заходах проведених разом з середньою загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів № 36 імені С. П. Корольова.


Книжково-ілюстративну виставку «Свято звитяги й українського лицарства»
  
представила бібліотекар Наталія Романюк.














В актовій залі школи відбулося родинне свято - вшанування батьків-героїв - учасників АТО «Вклонімося доземно захиснику Вітчизни».




Учні  виступили із літературно-музичною композицією «Повертайся живим!»











А для учнів Київського регіонального вищого професійного училища будівництва
 у читальній залі ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся
урок пам'яті "Воїни світла".



Ця нова дата прижилася напрочуд швидко, бо коріння її - в давньому святі Покрови, яке особливо шанувалося нашими пращурами-козаками. 14 жовтня символізує нерозривний зв'язок усіх поколінь захисників України. Цей день освятився кров'ю наших воїнів та сльозами матерів. 

12 жовтня, 2016

Інформаційно-правовий семінар


11 жовтня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся інформаційно-правовий семінар "Створення ОСББ"для населення мікрорайону та користувачів бібліотеки.















Ряполов Сергій - голова громадської організації "Свій дім", яка діє в рамках реалізації грантового проекту з децентралізації та енергоефективності "Збережи свій дім", провів з присутніми роз'яснювальну консультаційну роботу по створенню ОСББ.

Про Київ, якого вже немає - презентація роману Сергія Батурина "Шизгара"

                                      10 жовтня у читальній залі ЦРБ 

ім. М.О. Некрасова відбулась презентація роману Сергія Батурина "Шизгара", що вийшов з друку у видавництві "НОРА-ДРУК". Рукопис роману відзначено ІІІ премією Міжнародного літературного конкурсу «КОРОНАЦІЯ СЛОВА-2016» в номінації «Романи».



Це твір у жанрі роману-ностальжі, абсолютно відсутньому в сучасній українській літературі. Слово “шизгара” походить від перекрученої назви англомовної пісні “She’s got it” культового гурту “Shocking Blue”, популярної у сімдесятих роках (https://www.youtube.com/watch?v=aPEhQugz-Ew. Саме в ці роки й відбуваються події роману.
Сергій Батурин говорить: "Цей роман дуже важливий для мене: по-перше, він потрапив до трійки переможців міжнародного конкурсу «Коронація слова», по-друге, книжка «Шизґара» – результат спільної роботи зі знаним видавництвом «Нора-друк», ми співпрацюємо вперше, робота – редагування, коректура, обкладинка, верстка, поліграфія – видається мені дуже достойною, тому, звісно, хочеться представити «Шизґару» читачеві. Я як автор намагався зробити цей текст багатоплановим, поліфонічним, помірковано-іронічним, з любовною та пригодницькою складовими".



















Бібліотекарі та читачі зацікавлено слухали про інші твори письменника, про роботу над різноплановими жанрами та закрученими сюжетами. Відбулося жваве обговорення подій, що відбувалися у 70-х роках ХХ століття.













Фото на згадку.


З відгуками та інформацією про презентацію книги можна ознайомитися тут:

або тут:


05 жовтня, 2016

До Міжнародного дня людей поважного віку

4 жовтня у читальній залі ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулась година поезії
  
«Роки людині до лиця». На захід були запрошені шановні друзі й читачі нашої бібліотеки – люди старшого покоління – досвідченні, мудрі, добрі, бадьорі й талановиті. У кожного своя доля, свій життєвий досвід, кожний заслуговує поваги та уваги.





Розпочав поетичну годину аматор художнього слова, громадський діяч, відома людина Голосієва - Олег Васильович Петраков. Як завжди, він читав поезію улюблених авторів і свою власну з натхненням і емоційно, згадував батьків та близьких друзів.





Жорж Іванович Шанаєв привітав колектив бібліотеки з професійним святом і подарував книгу Юрія Шилова «Брама безсмертя». Це видання проілюстровано графічними малюнками Жоржа Івановича. До речі, він створив і очолює першу в Україні студію-галерею творчості інвалідів «Ми духом не зламні».














На заході звучали пісні в виконанні Жоржа Івановича.










Дуже артистично читала власні вірші
  
Олена Назарівна Магдик.






Виступ талановитої поетеси
 
Елеонори Зими був справжньою прикрасою свята. Чарівна й життєрадісна жінка створила веселий настрій всім присутнім.





На цьому заході представники читацького активу виступили з пропозицією створити у бібліотеці літературну майстерню «Живе слово».


Наші дорогі і шановні люди поважного віку!
Прийміть найщиріші вітання. Від усього серця бажаємо вам здоров'я і довгих років життя. Нехай діти будуть для вас гордістю, а онуки радістю. Хай ваша золота осінь завжди буде щасливою. Радості, миру, добра вам в ім'я розквіту рідної неньки-України.

03 жовтня, 2016

До Всеукраїнського дня бібліотек

29 вересня відбувся День відкритих дверей
 «Бібліотека імені М. О. Некрасова запрошує…»

Знайомство з бібліотекою.






















В цей день до бібліотеки завітали подружжя Олександр і Лариса Тарасови - талановиті люди та професійні психологи. З учнями КВРПУБ вони спілкувалися на тему «О чистоте и силе слова».







Розповідь про силу слова супроводжувалась піснями духовної спрямованості.




Слова вдячності виховательки групи.





Шановний читач Лучканин Сергій Мирославович  – член Національної спілки письменників України, професор кафедри загального мовознавства та класичної філології Університету імені Тараса Шевченка подарував бібліотеці книги своєї матері письменниці Ольги Страшенко.







Тамара Василівна Бєлих, математик, кандидат технічних наук, головний редактор "Країни знань" ознайомила молодь зі своїм науково-популярним журналом для юнацтва.
















Протягом дня демонструвався слайд-фільм "Бібліотека імені М. О. Некрасова запрошує..."