27 лютого, 2017

Творча зустріч з Володимиром Ляшенко

23 лютого до ЦРБ ім. М. О. Некрасова завітав письменник, поет, дійсний член Академії Наук будівництва України - Володимир Григорович Ляшенко. Він  вдало поєднав свою професію з творчістю. Володимир Григорович є автором більше ста наукових робіт та винаходів, трьох монографій, збірок поезій: «Зимовий вітер», «Лиш дай надію», «Я шаную несвободу», «Любов - одвічне джерело краси», «Вогнем душі», «Священний дар небес» та автобіографічного роману «І печалі, і радощі…».



Письменник представив нашій читацькій аудиторії поетичні збірки «Із скарбів душі», «Хто править світом», «Вогнем душі», «Лиш дай надію», також розповів про свій життєвий та творчий шлях.



Поезія Володимира Григоровича відзначається щирістю, простотою та емоційністю.

Не вибирай ти Долі сам собі,
На те і Доля, щоб тебе шукати.
Підлітком залишила мене мати,
Бо згасла передчасно вся в журбі.
А доля так мене не залишила:
Дала і хліб. Дала й людське тепло.
І в час, коли так скрутно вже було,
Поранені підтримувала крила.




Володимир Григорович ознайомив присутніх із своїм автобіографічним романом
 «І печалі, і радощі», в якому відтворена епоха повоєнної індустріалізації та її учасники: прості робітники, інженери, керівники…

Фото на  згадку

22 лютого, 2017

День рідної мови

                   
                   Мова – державна перлина,
                   Нею завжди дорожіть:
                   Без мови немає країни –
                   Мову, як матір, любіть.
                                         Ф. Пантов 


21 лютого в ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся День інформації «Наша мова – пісня, і в словах – любов». Захід організовано у рамках інформаційно-просвітницької компанії
 «Києве, читай українською!», до Міжнародного дня рідної мови. 

До нас завітали учні шостих класів середньої школи №36.



                                      




Завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом Ліна Марківна Кобилко провела бесіду-екскурс «Мова – глибина тисячоліть» та представила літературу з книжкових виставок:
- «Українська мова в слов’янській родині»;
- «Хочеш знати мову? Читай українською!»: (зарубіжні автори в українських перекладах).




















Гостею нашого свята була Інна Коляденко, керівник Всеукраїнського соціального проекту «Творчі мами». Вона представила свою програму «Україна – країна патріотів» (популяризація української культури, актуальність спілкування українською мовою, особливості українського етностилю в одязі…).
Інна розкрила роль рідної мови в житті людини, її багатство і красу. 



Мова – фундамент національної культури. Інна перекинула місток між поняттями мова - традиції, обереги. Вважається, що лялька-мотанка є українським національним оберегом. Наша гостя показала ляльки-мотанки, які зробили творчі мами.




Майстер-клас з виготовлення українського патріотичного ліхтарика.

















Мовознавчий брейн-ринг «Рідна мово, ти квітуєш пелюстками!»














Фото на згадку



21 лютого, 2017

Небесна Сотня Ангелів

20 лютого 2017 року в Мистецькій вітальні бібліотеки ім. Наталі Забіли для дітей працівниками централізованої бібліотечної системи Голосіївського району м. Києва був представлений широкомасштабний бібліо-проект «Небесна Сотня ангелів» на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення Героїв Небесної Сотні, які загинули від куль, забиття, поранень.В рамках цього проекту відбулась година пам’яті з мультимедійною презентацією «Пам’яті Небесної Сотні», підготовленою працівниками відділу автоматизації бібліотечних процесів ЦРБ ім. М.О. Некрасова ЦБС Голосіївського району м. Києва.



Під час заходу працівники бібліотеки ім. П.Й. Панча - завідуюча бібліотекою Романова Н.К., бібліотекарі Недбайло Н.І. та Редько А.Г. презентували присутнім на заході інформативну книжково-ілюстративну виставку «Україна - нація героїв». Матеріали виставки подані у трьох розділах: «Розстріл в прямому ефірі», «Просто пам’ятайте мене» та «Бібліотека пам’ять збереже». Розповіді бібліотекарів вразили присутніх своєю щирістю, відвертістю та вдячністю за масив зібраних в бібліотеці документальних матеріалів, які надали рідні, друзі загиблих на Майдані Героїв Небесної Сотні. Анатолій Гнатович та Наталія Іванівна – активні збирачі документальних фотоматеріалів, брошур, листівок, книг та спогадів про загиблих Героїв.





























Свої графічні малюнки про мужніх Героїв представив учасник Революції Гідності, член Національної спілки художників України, керівник народного аматорського колективу «Студія-галерея творчості інвалідів «Ми духом незламні» Шанаєв Жорж Іванович.














У заході взяли участь працівники бібліотек району, користувачі бібліотеки, учні старших класів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови № 85 міста Києва, активні учасники Євромайдану, представники громади. Усі присутні вшанували пам’ять загиблих героїв Майдану, які полягли у ході кривавих протистоянь у центрі столиці у січні-лютому 2014, хвилиною мовчання.




Для школярів у читальній залі бібліотеки ім. Наталі Забіли для дітей відбувся майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки (Ангела).


По закінченню заходу працівники бібліотек системи провели в центрі Києва флешмоб на Алеї Героїв Небесної Сотні «Подаруй Ангела Небесній Сотні».



















17 лютого, 2017

До Дня Героїв Небесної Сотні

15 лютого у ЦРБ ім. М. О. Некрасова для учнів Київського регіонального вищого професійного училища будівництва відбулася зустріч «… За мою і твою свободу…» з учасниками Революції гідності Всеволодом Терентьєвим та Ярославом Люти (заступник керівника ВГО «Сокіл» із зовнішніх зв’язків, боєць розвідувальної групи батальйону ім. Кульчицького).



Ярослав Люти розповів учням про трагічні події листопада 2013 – лютого 2014 р. у Києві. Відтворюючи хроніку Революції гідності, він проаналізував протидії двох сторін. Сам Ярослав відповідав за безпеку майданівців, займався запобіганням провокаційних дій «тітушок».







Наш гість ознайомив присутніх з речами, які використовував на Майдані та в зоні АТО.















Ярослав зауважив, що подвиг героїв Небесної Сотні навічно залишиться в душах і серцях українців, як приклад національної честі і гідності. Слава Україні! Героям слава!





Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.











Після заходу зацікавлені хлопці спілкувалися з гостями і мали можливість ознайомитися з військовим спорядженням та зброєю.






















Інформаційні хвилинки. Лютий

Урок інформаційної культури

















До Дня донора у Голосіївському районі: Інформаційний куточок


Увага! Триває реєстрація учасників акції зі збору крові для поранених бійців із зони АТО
 «Подаруй краплину життя»
 


Що треба знати донору крові: важливі поради.












«Малечі про цікаві речі»

Індивідуальне спілкування з маленькими читачами