20 березня, 2014

Культурна співпраця

14 березня в рамках культурно-мистецького проекту ЦБС Голосіївського району м. Києва та Вишгородського історико-культурного заповідника "Дбаємо про духовні цінності" відбулося відкриття виставки скульптурних робіт, присвяченої 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. 








Роботи скульптора Анатолія Федоровича Гайдая, виконані в авторській техніці паперової пластики, були надані для експозиції у історичному музеї Вишгородського історико-культурного заповідника бібліотекою ім. М.М.Коцюбинського та ЦРБ ім. М.О.Некрасова. Роботи Анатолія Гайдая - колишнього співробітника ЦРБ ім. М.О.Некрасова, були створені в різний час і присвячені життю та творчості Т.Г.Шевченка. 


Співробітники заповідника створили цікаву експозицію, поєднавши роботи А.Гайдая та скульпторів дідуся Михайла Івановича і онука Юрія Денисенків. 









На відкриття були запрошені учні шкіл, громадськість та члени адміністрації
м. Вишгорода. 





Співробітники ЦРБ ім. М.О.Некрасова Зоя Логвиненко та Тетяна Арсеніна розповіли про діяльність бібліотек з популяризації творів мистецтва та отримали видання ВІКЗ, буклети, календарі для оформлення відповідної виставки у бібліотеках ЦБС. 

Подібні приклади творчої співпраці закладів культури та громадськості різних міст України мають велике значення для збереження духовних цінностей нашого народу.


Немає коментарів:

Дописати коментар