30 липня, 2014

До 165-річчя від дня народження української письменниці Олени Пчілки

До 165-річчя від дня народження української письменниці Олени Пчілки на абонементі нашої бібліотеки представлено книжкову виставку «Робоча, як бджола»

Олена Пчілка (дівоче прізвище – Ольга Петрівна Драгоманова, в одруженні – Косач) майже півстоліття, починаючи з 70-х років 19 ст., трудилася на ниві української літератури й культури, виступала як прозаїк, поет, драматург, перекладач, літературний критик, фольклорист, етнограф, видавець, редактор. Письменницький псевдонім Олена Пчілка запозичила від невтомних трудівниць-бджілок; і так само, як вони, протягом усього життя сумлінно виконувала свій обов'язок.



Значний  внесок зробила письменниця в розвиток дитячої літератури. Думаючи про наступні покоління українців, вона написала й видала багато віршів, п’єс, казок, розповідей для дітей, а також перекладів й «переспівів» світової класики: Овідія, Міцкевича, Гете, Андерсена. Зокрема, у 1908 році почала видавати журнал для дітей «Молода Україна». 1991 року видавництво «Веселка» заснувало літературну премію імені Олени Пчілки на відзначення кращих українських книжок для дітей.






Кожний відвідувач нашої бібліотеки має можливість ознайомитися із запропонованою літературою, яка представлена на книжковій виставці, та відкрити для себе чарівний світ творчості Олени Пчілки.



Немає коментарів:

Дописати коментар