24 квітня, 2015

До Дня довкілля


23 квітня провідний бібліотекар ЦРБ
 ім. М. О. Некрасова разом з лектором, кандидатом педагогічних наук, екологом Ольгою Леонідівною Пруцаковою завітали до своїх постійних користувачів, учнів КВРПУБ. Захід
«Екологія: Тривоги та надії. Маркування екологічно безпечної продукції» було присвячено Всеукраїнському дню довкілля.


Ольга Леонідівна розповіла про виникнення екологічних проблем в історії людства та ознайомила учнів з маркуванням екологічно безпечної продукції. Ціль створення екомаркування – повідомлення споживачу інформації, яка дозволяє обирати продукцію, яка робить найменший негативний вплив на навколишнє середовище.


Екологічне маркування – це комплекс відомостей екологічного характеру щодо продукції, процесу чи послуги у вигляді тексту, окремих графічних, кольорових символів (умовних позначень) та їх комбінацій. Він наноситься в залежності від конкретних умов безпосередньо на виріб, упаковку (тару), ярлик, етикетку чи в супровідну документацію. Сучасна людина повинна це знати.


У формі діалогу еколог визначала обізнаність учнів у даному питанні та пояснювала маркування.















Ольга Леонідівна подарувала викладачу КВРПУБ Наконечній Т. В. компакт-диск «Зелений пакет», який є новим навчально-методичним комплексом з охорони довкілля. Проект «Зелений пакет — Україна» ініційовано Координатором ОБСЄ в Україні.














Бібліотекар запропонувала учням переглянути літературу з даної тематики.