20 серпня, 2015

До Дня Незалежності України

До Дня Незалежності України і Дня національного прапора, у рамках єдиного Дня інформування, у ЦРБ ім. М. О. Некрасова в читальній залі експонується виставка-панорама «Нація, яка не капітулює», присвячена 25-річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України й
 24-річниці проголошення незалежності України.


Декларація 16 липня 1990 року стала провісником української незалежності. Ухвалення Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року вважається другим вагомим кроком до її становлення як суверенної держави.


Виставка знайомить читачів з процесом українського державотворення та історією національного синьо-жовтого прапора. Особливе значення державний прапор набув у нашому сьогоденні. Його знає увесь світ. Він символізує свободу і незламний дух українського народу.




Бібліотекар проводить з  читачами, юними громадянами України, огляд літератури з виставки.





На абонементі в День інформування, присвяченому Дню Незалежності нашої країни, було оформлено книжкову виставку «Історія України в романах».


Жанр історичного роману може відтворювати в художній формі різні періоди  історії України - з часів наших предків скіфів, Київської Русі до наших днів. Основна мета таких творів - воскресити в пам'яті читачів героїчні епізоди боротьби народу за свободу і незалежність.

До уваги читачів представлено історичні романи відомих українських письменників: В. Малика, С. Скляренка, П. Загребельного, Ю. Мушкетика, М. Старицького та інших.



Бібліотекар рекомендує читачам різного віку історичні романи з виставки.