21 жовтня, 2015

Олексій Мартиненко: "СИЛА ВЕТРА"

Соціокультурний проект для людей з особливими потребами «З любов'ю до життя», який реалізується в бібліотеках ЦБС Голосіївського району м. Києва, популяризує творчість людей з обмеженими фізичними можливостями. 


В Інтернет-центрі  ЦРБ ім. М.О. Некрасова 16 жовтня відбулась творча зустріч  з другом бібліотек, поетом, організатором фестивалю та видавцем - Олексієм Мартиненко. Він подарував бібліотекам примірники  видань поетичного Фестивалю культури степів «СИЛА ВЕТРА».  
















Познайомитися з поезією та творчістю авторів-переможців конкурсу "Поет із народу" можна у четвертому випуску журналу, в якому зібрана творчість людей, які не змогли зупинитися, незважаючи на страшні речі, які трапилися в їхньому житті в непрості для нашої країни часи. Серед них: Ія Ківа (Донецьк), Тетяна Ковалевич (Донецьк), Євгенія Більченко (Київ), Олексій Мартиненко (Зоринськ-Київ) та ін. В цьому ж номері надрукована стаття працівника ЦРБ ім. М.О. Некрасова Тетяни Серебреннікової "Вишивка як творчість і спілкування у віртуальному просторі та реальному світі".



Євгенія Більченко
(Київ)
Список Кораблей
Служба

Памяти Анны Ахматовой
Бросая руки в поисках любви -
Уже не первым, а последним встречным, -
С упрёком детским я кричу: "Лови!", -
Но голос мой, как ложка на обедне,
Звенит об стол, не прерывая хор
Настроенных и строгих кафедралов.

Поэзия, мой друг, - словесный сор:
Он не нарушит стройности хорала.
И поп поёт. И дьяконы кадят. 
Жена попа коктейли пьёт в Монако...
Я оглянусь, тихонько уходя, - 
И встречу ясный, светлый взгляд монаха. 
10 августа 2014г.