22 березня, 2016

Ділова англійська он-лайн для молоді – вимушених переселенців зі Сходу України

ЦРБ імені М.О. Некрасова (Інтернет-центр) у рамках співпраці з Радою громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин – вимушених переселенців зі Сходу України долучилась реалізації Програми «Ділова англійська он-лайн для молоді-вимушених переселенців зі Сходу України» (Online Workplace English for Displaced Person). Метою цієї Програми є сприяння молоді даної категорії в працевлаштуванні та інтеграції, шляхом отримання базових знань ділової англійської мови, знавці якої є затребуваними на ринку праці. Програма реалізується в Київській, Луганській, Дніпропетровській, Одеській та Миколаївській областях за фінансової підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Координацію Програми у місті Києві на регіональному рівні здійснює ЛОМГО «АМІ-Схід» за всебічної підтримки: управління молоді та спорту ЛОДА, КУ «Луганський обласний Центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями» Луганського Національного університету імені Тараса Шевченка.

20 березня 2016 року в Інтернет-центрі бібліотеки розпочалися навчальні заняття другої групи учасників цієї Програми. Відтепер два рази на місяць викладачі, задіяні у Програмі будуть проводити зайняття face-to-face з молоддю ВПО, яка тимчасово мешкає в Києві та в Київській області. 

Проводить навчання перекладач, випускниця Східноукраїнського Національного університету ім. В. Даля Марія Сяба з Луганська. Сьогодні вона – аспірантка одного з вищих навчальних закладів України.



Знайомство з учасниками та заняття по групам













Співпраця бібліотеки з Радою громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин – вимушених переселенців зі Сходу України сприяє соціальній адаптації та реінтеграції громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Працівник ЦРБ ім. М.О. Некрасова Локоть Ніна Яківна розповіла про інформаційно-бібліотечні послуги та соціокультурні заходи для молоді у бібліотеках ЦБС Голосіївського району. 20 слухачів Програми стали користувачами бібліотеки.