10 травня, 2016

Пройшла війна стежками долі

5 травня у рамках літературно-мистецького проекту ЦБС Голосіївського району «Українська родина в просторі і часі: матеріальні та духовні цінності» та до Дня перемоги над фашистськими окупантами у читальній залі ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся вечір-вшанування «Пройшла війна стежками долі», на якому присутні (користувачі і співробітники бібліотеки) дізналися про ветерана і письменника, члена сім’ї Логвиненків – Логвиненка Івана Михайловича.



Головний бібліотекар Логвиненко Зоя Антонівна розповіла читачам про життєвий шлях свого родича, показуючи світлини різних часів, документи, грамоти й нагороди.
















Логвиненко Іван Михайлович народився 25 червня 1922 в селі Ольшаниця Рокитнянського району Київської області. 1939 року, закінчивши середню школу, вступив до Ленінградського вищого військово-морського інженерно-будівельного училища.
Учасник Другої світової війни з червня 1941 року — на міноносці «Гнівний» Балтійського флоту. Брав участь у обороні Таллінна та півострова Ханко, обороні Ленінграда. Поранений, після одужання служив в артилерії, учасник прориву блокади Ленінграда. Тяжко поранений 1944-го при форсуванні річки Великої під Псковом.
Працював у правоохоронних органах, опісля займався науковою та викладацькою роботою. Був начальником відділу Головного управління карного розшуку, завідував кафедрою криміналістики Академії МВС УРСР.
Іван Михайлович — кандидат юридичних наук, полковник міліції, Нагороджений медаллю ім. Макаренка, кавалер двох орденів Червоної Зірки, Вітчизняної війни І ступеня, медалями «За відвагу», «За бойові заслуги», «За оборону Ленінграда», «За перемогу над Німеччиною», українським орденом Богдана Хмельницького III ступеня, медаллю «Захисник Вітчизни», почесний працівник МВС.


Зоя Антонівна представила читачам творчий шлях Івана Михайловича: українського письменника, члена Спілки письменників України. Загалом він написав більше шести десятків наукових робіт та художніх творів, також науково-популярні книжки та статті про криміналістику. Серед його творів збірки повістей і оповідань в основному детективного змісту та про Другу світову і громадянську війни: «Другий екзамен», «Без страху та докору», «Діалог ціною життя», «Завтра на світанку», «Багряні зорі», «На чужому березі», «Спокута»














Співробітники і користувачі нашої бібліотеки вдячні Зої Антонівні за цікаве повідомлення. Кожний з присутніх замислився, а що можна розповісти про свою родину.

1 коментар:

  1. Несподівано для себе натрапила на цей матеріал.
    Дуже приємно було дізнатися про цей цікавий захід, який провела Зоя Антонівна. Моя велика подяка всій сім'ї Логвиненків, світла пам'ять дорогій мені людині, рідному брату моєї бабусі Івану Михайловичу.

    ВідповістиВидалити