29 серпня, 2016

Ювілей Майстра

27 серпня 2016 виповнилося б 75 років від дня народження відомого українського актора Богдана Ступки. Він - один із найвидатніших акторів нашого часу, якому були підвладні будь-які образи і персонажі, митець зіграв безліч незабутніх ролей в театрі і кіно, підкоривши серця мільйонів глядачів майстерністю і темпераментною грою. До кінця днів він був дуже затребуваний і на Україні, і в Росії, був сповнений планів та ідей. Ім'я Богдана Ступки увійшло до словника американської кіноакадемії, куди включені прізвища кращих акторів і режисерів минулого століття. З українців у ньому виявилося тільки двоє - Богдан Ступка та Олександр Довженко.

29 серпня в бібліотеці відбулась презентація бібліографічного нарису «Феномен української культури: до 75-річчя від дня народження Богдана Ступки – українського актора театру і кіно (1941 – 2012)». У читальній залі оформлено тематичну полицю «А ставить на роль Бог…Богдан Ступка».



















Люди старшого віку добре знають і цінують феномен Богдана Ступки. На жаль, є молодь для якої ім’я відомого актора залишається незнайомим. Завдання бібліотекаря розкрити масштабність цієї особистості.














Немає коментарів:

Дописати коментар