07 грудня, 2016

День інформації «Не той сильний, що камінь верже, а той що серце в собі держе»

5 грудня — Міжнародний день волонтера. Це свято відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день добровольця. Волонтер — покликання, спосіб життя. Сьогодні волонтери сприяють перемозі України та збереженню її державності, не чекаючи за це винагороди. Волонтерська діяльність, як прояв милосердя і доброчинності, буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі та обмежена державна участь у задоволенні потреб своїх громадян, їхній соціальній підтримці.


5 грудня у  бібліотеці відбувся День інформації «Не той сильний, що камінь верже, а той що серце в собі держе», присвячений Міжнародному дню волонтера та Року милосердя. В цей день для наших користувачів проходили різноманітні заходи, на які були запрошені шановні гості -  учасники АТО та волонтери.





Бібліограф Кобилко Л. М. презентувала виставку «Особлива місія», присвячену волонтерству і благодійності.






Андрій Дащенко, заступник голови ГО «Київської міської спілки ветеранів та учасників АТО» Голосіївського району, розповів присутнім про волонтерську роботу, про втілення в життя кількох соціально-благодійних проектів, про труднощі та успіхи. Він підкреслив, що головна мета - це підтримка один одного, допомога пораненим, допомога родинам загиблих. 

































Гліб Гржабовський (Олег Дурмасенко), батько загиблого кіборга Олексія Дурмасенка, доповнив розповідь Андрія Дащенка, згадав свого сина, його життя та подвиг.






Учасники АТО Єгор Кчинарда і Ервін Гусейнов ділилися з присутніми своїми враженнями про війну. Єгор захищав Маріуполь та воював під Донецьком. Його батько загинув у «Дебальцевському котлі». Ервін (за національністю азербайджанець) побував майже на всіх «гарячих точках» зони АТО.



















Волонтерка Олександра Володимирівна Тимофієнко продемонструвала фото, на яких відображені учасники волонтерського руху. Її душевний виступ про те, як мешканці Ширми допомагають нашим воїнам, не залишив нікого байдужим.





Представник старшого покоління, Жорж Шанаєв розповів про своє бачення допомозі армії.






Письменник Володимир Ляшенко подарував авторські книжки волонтерам для воїнів АТО.







Прем’єру книги голови Фонду оперативної національної допомоги Діани Макарової «Сектор V. Захалявна книжечка дикого волонтера» провела бібліотекар Локоть Н. Я.





Фото на згадку




До 25-річчя Збройних сил України на абонементі експонується книжково-ілюстративна виставка "На варті нашої безпеки".



Немає коментарів:

Дописати коментар