15 лютого, 2017

До Свята всіх Закоханих

13 лютого ЦРБ ім. М. О. Некрасова спільно з Київським регіональним вищим професійним училищем будівництва організували й провели для учнів цього закладу нон-стоп «День відкритих сердець». На захід була запрошена українська поетеса, лауреатка міжнародних мистецьких премій ім. С.Гулака-Артемовського, В.Симоненка, О.Олеся, Ніна Григорівна Шаварська.

Поетеса родом з Полтавщини, закінчила Київський національний аграрний університет (НАУ), Міжнародну академію управління персоналом (МАУП) - педагогічний факультет, аспірантуру. Доктор філософії в галузі освіти. З 2003 року працює на Українському радіо. В даний час є ведучою ряду мистецьких програм Національної радіокомпанії України — радіо «Культура». З 2014 року видає міжнародну газету «Україна і Світ».


Ніна Шаварська - авторка 9 поетичних книг та 4 компакт-дисків. На її вірші створено десятки пісень, які виконують відомі українські співакі. До уваги учнів вона представила дві пооетичні збірки: "Не встигну розлюбити..." та "Білий налив", прозвучало також декілька пісень з компакт-диску.


У творчому доробку поетеси багато поезій різних років на тему кохання. У авторському виконанні прозвучали такі вірші: «Я Вас уже не встигну розлюбить…», «Любові, нащо ти мені…», «Серед зими фіалка зацвіла…" та інші. Її твори ваблять слухачів правдивістю почуттів і щирістю вислову.

Чи ми самі шукаємо кохання,
Чи це кохання обирає нас?
Здається, за всі муки і страждання,
Господь дарує нам щасливий шанс.

Наприкінці виступу Ніна Григорівна звернулася до молоді з побажанням:
 "Нехай це почуття ніколи не минає!"


Книгу "Не встигну розлюбити..." поетеса подарувала нашій бібліотеці. 






Спілкування у вузькому колі

Немає коментарів:

Дописати коментар