14 березня, 2017

14 березня - День українського добровольця

13 березня напередодні Дня українського добровольця у ЦРБ імені М. О. Некрасова відбувся патріотичний захід «Нас Україна згуртувала, в лиху годину об’єднала» для учнів Київського регіонального вищого професійного училища будівництва. На захід був запрошений Ярослав Люти (заступник керівника ВГО «Сокіл» із зовнішніх зв’язків, боєць розвідувальної групи батальйону ім. Кульчицького).


Завідуюча відділом обслуговування Галина Миколаївна Борисенко розповіла учням про встановлення в цьому році нового свята - Дня українського добровольця, яке відзначатимуть щорічно 14 березня. Головна мета - вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посиленню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.




Ярослав згадав історію Добровольчого руху в Україні, розповів, як був сформований перший добровольчий батальйон з бійців Самооборони Майдану у березні 2014 року. Хто були добровольці, що вміли і чого боялися?

Присутні переглянули фільм про одного з добровольців - Мирослава Мисла, який загинув 2 жовтня 2016 року в зоні АТО.



Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв-патріотів.

Немає коментарів:

Дописати коментар