24 квітня, 2017

До Дня Чорнобильської трагедії


19 квітня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова для учнів Київського регіонального вищого професійного училища будівництва було організовано захід «Чорнобиль…Скорбота пам’яті людської». У читальній залі демонструвалась виставка-присвята «Чорна спадщина Чорнобиля». 






У підготовці і проведенні заходу брали участь: бібліотекар КРВПУБ Баранова Лідія Петрівна і викладач Шаповалюк Поліна Павлівна, бібліотекар ЦРБ ім. М. О. Некрасова Локоть Ніна Яківна, журналіст і письменник Дмитро Бєляєв.





Поліна Павлівна розповіла учням трагічну історію аварії на Чорнобильській АЕС, згадала перших, хто вийшов на лінію вогню, хто ціною свого життя захистив світ. Присутні запалили свічку пам’яті і вшанували хвилиною мовчання  загиблих.


Лідія Петрівна ознайомила учнів з книгою Юрія Щербака «Чорнобиль», прочитала поезію письменника Віктора Баранова чорнобильської тематики.








Ніна Яківна доповнила виступаючих, розкрила масштаб трагедії, що спіткала українців після вибуху в Чорнобилі, та запросила учнів відвідати Український національний музей «Чорнобиль».



Дмитро Бєляєв презентував свою незвичайну двосторонню книгу «Великий вибух» і «Стрижень». В цих науково-фантастичних романах описані альтернативні версії страшної аварії на Чорнобильській атомній станції у 1986 році з елементами містики.





Головні герої – журналістка й телеоператор, які ризикують життям і здоров’ям, щоб донести правду до суспільства. Журналістське розслідування не зупинили ні кулі, ні радіація, ні брехня, ні керівництво телеканалу.



 


Учнів   зацікавила книга. Письменник закликав їх бути активними читачами, мати свій власний погляд на будь-які речі та події.














Виставка-присвята «Чорна спадщина Чорнобиля», яку доповнюють
 графічні роботи Жоржа Шанаєва.

Немає коментарів:

Дописати коментар