27 листопада, 2017

До Дня пам’яті жертв Голодомору

24 листопада у «Музеї совє́тської окупа́ції Украї́ни» відбувся
 вечір-реквієм «Ми звинувачуємо». На захід до музею ЦРБ ім. М. О. Некрасова запросила учнів 1-го курсу Київського регіонального вищого професійного училища будівництва.


Голодомор – акт геноциду Українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках, шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів українців у сільській місцевості на території Української РСР та Кубані, де переважну більшість населення становили українці, з метою придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.




Мета проведення заходу вшанування пам’яті загиблих від Голодомору; поглиблення знання в учнів про Голодомор, його причини, перебіг і наслідки; акцентування на тому, що Голод 1932 – 1933 років був наслідком не стихійного лиха, а спланованих системних заходів тоталітарного комуністичного режиму, був злочином геноциду Українського народу.


Студент 2-го курсу магістратури історичного факультету Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка Рілов Роман досконало знає матеріал на цю тему, тому провів змістовну та цікаву екскурсію для учнів, бібліотекарів, викладачів.













Роман запропонував учням переглянути історично-документальний фільм «Голод 33 року» (2016), який заснований на спогадах свідків, мешканців українських сел. В ті часи вони були дітьми, пережили голод, бачили своїми очима страшні речі. Вони запам’ятали це на все життя і розповідають теперішньому та майбутньому поколінню.

Немає коментарів:

Дописати коментар