22 листопада, 2018

До Дня Гідності та Свободи

В день пам’ятної дати, 21 листопада, у читальній залі бібліотеки відбулася патріотична година "Майдан. Україна. Шлях до свободи" (Указ президента "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної  Сотні")
 для учнів КРВПУБ.

  Це свято з'явилося для того, щоб донести до сучасних і майбутніх поколінь об'єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також для вшанування патріотизму і мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору.



Захід відкрила бібліотекар Зоя Антонівна Логвиненко, яка розповіла майбутнім флористам про події 2013 -2014 років  у Києві, прочитала вірші поетів-майданівців.









Запрошені гості -  представники різних вікових поколінь, люди з активною
 громадянською позицією, яких об’єднав Майдан, велике бажання відстоювати свої права і свободу.


Жорж Іванович Шанаєв – учений та винахідник, член НСПУ, водолаз, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, учасник подій на Майдані, художник-графік. 

Активна позиція громадянина України, природна небайдужість до всього, чим живе рідна країна привели Жоржа Івановича восени 2004 та 2013 років на Київський Майдан, де вірою та надією на майбутнє лунали його авторські пісні. Події тих днів він відображав у графіці, яку експонував на Майдані в межах фестивалю політичної культури.




Зоя Антонівна ознайомила учнів з графічними малюнками Жоржа Івановича, які були на конвертах в той час (польова пошта Майдану).

Жорж Іванович виконав авторську патріотичну пісню про Майдан.





Роман Барвінок-Скрипаль - активіст, його рідне місто - Одеса, але доля привела його у Київ на Майдан де створювалась новітня історія рідної України. Він підкреслює, що музика має унікальну силу, бо вона здатна надихнути людське серце на шляхетні вчинки.







Учасники заходу ознайомилися з виставкою "Борітися - поборете!" і
 сфотографувалися на згадку.






Немає коментарів:

Дописати коментар