28 січня, 2019

До 180-річчя Павла Чубинського


  Наразі назріла потреба в тому, що можна прочитати звичайним українцям про незвичайну особистість Павла Чубинського, відомого українського поета, етнографа та фольклориста, юриста за фахом.

 Тематична підбірка книжкових та газетних статей "Вшануємо автора гімну України" за змістом була розрахована на читачів абонементу різних вікових категорій.
















 Слід відзначити, що текст Гімну України було оновлено у 1917 та 2017 роках. Відповідну редакцію Гімну (у 2017 році) здійснили член НСПУ Тетяна Майданович і Юрій Поляков, співаючий волонтер, який став його постійним виконавцем. 

  До речі, у газеті «КП в Украине» від 25 січня 2019 року надрукована стаття, яка присвячена Павлу Чубинському та історії створення Гімну України, а також наведені цікаві факти про гімн. 

 Чи знаєти ви, що у 1917-1920 роках «Ще не вмерла Україна» став одним з державних гімнів УНР та ЗУНР, а в 1939 році – Карпатської України; що, коли в Радянському Союзі було вирішено створити окремий гімн для кожної республіки в його складі, то «Ще не вмерла Україна» був відкинутий як варіант, щоб не викликати сепаратистські настрої серед українців та що національним гімном України твір Чубинського та Вербицького став 6 березня 2003 року?

Немає коментарів:

Дописати коментар