07 вересня, 2021

"Зірки на Доброму шляху"


2 вересня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова в рамках відзначення 100-річчя Голосіївського району відбулась творча зустріч із циклу "Зірки на Доброму шляху", присвячена пам'яті культурних діячів, які жили в нашому районі.



Василь Дробот -
відомий поет, перекладач, організатор літературної студії в НСПУ. Надруковано 20 збірок його поезій. Василь Леонідович був частим гостем бібліотек Голосіїва.

Олександр Різник - відомий вчений-музикознавець, поет та композитор, викладач, києвознавець. Авторські пісні у його виконанні постійно звучали у стінах бібліотек району.
На жаль, минулого року Василь та Олександр пішли з життя. Але не з пам'яті тих, хто їх знав та любив. Вічна пам'ять!



У бібліотеці зібрались їх друзі та шанувальники творчості. Фільм про них з коментарями представила Олена Зінченко - голова літературного об'єднання MASTERPEASE.
Теплі спогади, вірші прочитали Наталія Савіна, Андрій Дмитрук, Віталій Єгоров, та інші. Пісні на слова Дробота та Різника прозвучали у виконанні Євгенії Зенюк. І ще раз підтвердили істину - людина живе, поки її пам'ятають.






Вперше у бібліотеку прийшла і подарувала свою книгу Ольга Білоус. Книга стала спогадом про життя у Новій Зеландії. Презентацію творчості цієї цікавої авторки працівники бібліотеки запланували на майбутнє.

Назва вулиці у Голосіївському районі - Добрий шлях, надихає на нові зустрічі, зберігає добру пам'ять і веде у світле майбутнє...



Немає коментарів:

Дописати коментар