01 лютого, 2023

Мистецький проєкт "Вишиті болем"

   В  інтернет-центрі   ЦРБ   ім. М.О. Некрасова      завідувач   бібліотеки 
ім. В.А. Симоненка   Тетяна Серебреннікова представила  мистецький проєкт "Вишиті болем" на підтримку людей, які пережили сексуальне насильство під час війни і зараз перебувають на шляху зцілення. Кожна історія, що вишита на рушнику, вигадана, але заснована на досвіді реальних людей.
 Точної цифри випадків сексуального насильства скоєного російськими військовими над українцями не відомо, тому що потерпілі мовчать. Людям важко знайти в собі сили, аби говорити про такий травматичний досвід.  Одна з цілей проєкту полягає у тому, щоб показати постраждалим, що вони не самі - поруч дуже багато тих, хто готовий простягнути руку допомоги і разом пройти шлях зцілення, допомогти людям знайти всю необхідну інформацію у одному місці про те, як та де можна отримати медичну, психологічну та юридичну допомогу. На сайті "Далі Є" покроково описано, яким чином можна самостійно допомогти собі у такій ситуації, а також контакти надійних організацій, куди можна звернутися.
  





  








 Тетяна Серебреннікова - авторка і організаторка проєкту "Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П.Косачева . Киев, 1876"
 "Сорочка для захисника"
 "Льолямарафон"
авторка культурно-просвітницьких проєктів
 "Закладинка в улюблену книжку"
мовно-рукодільної гри для дітей та дорослих  "Руками мами. Традиційна вишивка через книгу та бібліотеку" та ін.
авторка книги "Український народний орнамент Ольги Косач"

Немає коментарів:

Дописати коментар