07 листопада, 2014

«Пам’ятати, щоб жити!»

В ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся вечір пам’яті, присвячений 71-й річниці визволення Києва від фашистських загарбників. Співробітники Центру духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія», Наталя Веселицька і Ірина Дживаго, показали учням КВРПУБ свою програму «Пам’ятати, щоб жити!», в якій приділили особливу увагу подіям оборони Києва 1941 року та його визволення 6 листопада 1943 року, коли радянські війська в ході Київської наступальної операції визволили столицю України. Битва за Дніпро вразила своєю масштабністю. Не забули згадати жертв Бабиного Яру.



Вечір продовжився виступом письменниці Лобас Людмили Михайлівни. Вона розповіла про долю свого батька Сергієнка Михайла Даниловича, героя і ветерана Великої Вітчизняної війни, який вісімнадцятирічним хлопцем пішов воювати, і представила присвячену йому книгу «Благодарю за мир».

Протягом заходу звучали пісні, музика та поезія воєнних років. Громадській діяч, аматор художнього слова, наш активний читач - Олег Петраков прочитав вірші про війну.



Художник-аматор, голова студії-галереї творчості інвалідів «Ми духом не зламні», учасник ліквідації наслідків Чорнобильської аварії Жорж Шанаєв представив учням 13-й випуск альманаху «Пам’ять серця», в якому
розміщені його малюнки і дитячі спогади про війну.


Кожен з виступаючих нагадував присутнім про події, які сьогодні відбуваються на Україні. Біженка з Луганська Сергієнко Олександра Дмитрівна згадувала як вона дитиною пережила війну і зараз, в похилому віці, їй знову довелося стати свідком жахливих воєнних подій на рідній землі.




Учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у Великій Вітчизняній війні та героїв-патріотів сьогодення.




Фото на згадку.

Немає коментарів:

Дописати коментар