24 листопада, 2014

"Забуттю не підлягає" - День пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій

Голодомор став найбільшою трагедією за всю історію українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства. Згідно з Указом Президента України, починаючи з 2000 р. у четверту суботу листопада в нашій державі щорічно відзначається День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій.

В День інформування з нагоди вшанування пам'яті жертв Голокосту працівники ЦРБ  ім. М. О. Некрасова організували для бібліотекарів та користувачів системи екскурсію до музею Василя Стуса, який знаходиться у приміщенні київської міської організації Українського товариства «Меморіал».





Студент-історик Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка Григорій Рій ознайомив присутніх з експозицією «Забуттю не підлягає: хроніка комуністичної інквізиції», розповів про насильницьку масову колективізацію, сталінську політику розкуркулювання, непосильні хлібозаготівельні повинності, «чорні дошки» і «червоний терор», що привели до фактичного знищення українського села, яке було могутньою перешкодою для Москви з її антилюдськими соціальними експериментами. 













Присутні подякували екскурсоводів за змістовну інформацію, ознайомились з іншими експозиціями та отримали у подарунок видання Українського товариства «Меморіал».

Немає коментарів:

Дописати коментар