18 грудня, 2014

Засідання кінолекторію



17 грудня в ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулося засідання кінолекторію «Геронтологія - наука про старість і старіння», на яке ведучий Андрій Дмитрук запросив наукового співробітника лабораторії генетики Інституту геронтології Національної академії медичних наук України Олександра Коляду.





В своїй доповіді Олександр розкрив основні поняття геронтології, особливості процесу старіння людського організму, а також ознайомив присутніх з основними програмами зупинення процесу старіння, продовження життя людини. Він підкреслив, що основне завдання геронтології - попередження передчасного старіння людини, боротьба з такими хворобами як хвороба Альцгеймера, Па́ркінсона, цукровий діабет, а також з онкологічними захворюваннями.



Андрій Всеволодович нагадав про морально-етичні проблеми у геронтології, які набули найгострішого звучання завдяки досягнення сучасних наук.








Закінчився вечір переглядом документального фільму «Інститут геронтології ім. Д. Ф. Чеботарьова НАМН України», який люб’язно надав Олександр Коляда.

Немає коментарів:

Дописати коментар