19 травня, 2015

Засідання кінолекторію

14 травня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулось засідання кінолекторію, на яке ведучий Андрій Дмитрук запросив головного крішнаїта України Ачьюту Прію (голову Центра Свідомості Крішни в Україні).


Перші громади крішнаїтів з'яви­лися в Україні у 80-х роках, але існували нелегально. Лише у 1990 році було дозволено їхню діяльність. У 1995 зареєстрований Всеук­раїнський центр Свідомості Крішни, який є керівним органом об'єднання 46 громад послідовників крішнаїзму, що діють май­же в усіх областях України.


Наш гість ознайомив присутніх з ведичною культурою і філософією (епоха Калі-Юга, про карму, матеріальне тіло і тонке тіло…). Крішна – верховна особистість Бога, а Бог – це Абсолютна Істина. Основна мета – повернути живу істоту (душу) назад в духовний світ до Бога, рано чи пізно необхідно це досягти кожному і зупинити ланцюжок перероджень.



Зачитування уривків з головного священного писання «Бхагават-Гіта», назва якого переводиться як пісня проспівана Богом.


Ачьюта Прія розкрив питання «Як бути здоровим і жити довго?» з позиціі крішнаїтів. Тіло – це оболонка, залежно від вашої діяльності ви просто міняєте тіла. Потрібно прагнути змінити свою карму, щоб залишитися в своєму початковому духовному тілі. У цьому сенс свідомості Крішни. Обов`язково вживати тільки вегетаріанську (чисту їжу) і утримуватися від шкідливих звичок (алкоголь, тютюн, наркотики).




Багато запитань виникло у жіночої аудиторії.










Присутнім запропонована ведична література.












Ачьюта Прія люб'язно подарував читачам бібліотеки декілька книг.


Завершився вечір переглядом документального фільму «Мир Харе Кришна», який розповідає про Міжнародне Товариство Свідомості Крішни ( або Рух Харе Крішна).