22 лютого, 2016

Лесине свято

       З   15    по    19    лютого у    ЦРБ  ім. М.О. Некрасова відбувся цикл заходів, присвячених 145-річчю від дня народження Лариси Петрівни Косач-Квітки (Лесі Українки) "Лесине свято". В Інтернет-центі бібліотеки розгорнута цікава книжкова виставка "Леся Українка - дітям", яка висвітлює дитинство Лесі, твори Лесі для дітей та діяльність Літературно-меморіальних музеїв Лесі Українки. Центральною книгою виставки обрано  "Леся Українка - дітям", видавництва "Апріорі", 2015 року.


15 лютого в рамках проекту «Вишивка етнографічна: «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876» пройшов майстер-клас із техніки вишивки "настилування", якою в тому числі майстерно володіла Леся Українка.Загальновідомо, що домашнє виховання дітей родини Косачів включало також навчання рукоділлю.












16 лютого в бібліотеці говорили про таланти Лесі Українки, а саме: художні та музичні здібності, хист до вивчення мов, праця в царині етнографії та інше. Як відомо, Леся Українка була режисером всіх дитячих вистав у домі Косачів. Про це йдеться у новій книзі, автором якої є Олена Пчілка, це "Український дитячий театр" видавництва "Веселка", 2015 року. Книга містить дванадцять п'єс , вісім з яких публікуються вперше. До текстів додано: записи мелодій п'єс , коментарі, словник малозрозумілих слів, численні ілюстрації.












17 лютого упродовж дня користувачам пропонували переглянути блоги ЦБС, зокрема про співпрацю з музеями Лесі Українки в Києві, Луцьку та Колодяжному: http://clsgpartners.blogspot.com/ .


18 та 19 лютого читали поезію Лесі та переглядали фільми про батьків Лесі Українки виробництва Волинської державної телерадіокомпанії: