12 червня, 2017

Відкриваємо нові імена в літературі для читачів бібліотек

7 червня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулись презентації нових книг ще невідомих нашим читачам: роману Юлії Матту «Жашківські равлики» та нової книги Ганни Ручай «На східному фронті є зміни». Ці твори такі різні за змістом й настроєм, але дуже близькі нашим читачам, бо їх герої вийшли з  життя.






У заході також взяли участь: директор білоцерківського видавництва «Час Змін Інформ» Костянтин Климчук, громадський діяч Жорж Шанаєв, письменниця, журналіст, психолог  Олена Гончарова.



Ведуча заходу, бібліотекар
Ніна Яківна Локоть представляла аудиторії запрошених гостей, знайомила з їх біографією та творчою спадщиною.








Захід розпочався українською народною піснею у виконанні письменниці Олени Гончарової, яка вже відома нашим читачам своєю книгою «Жінкам: будуємо відносини мудро».


Авторка роману «Жашківські равлики», Юлія Матту розповіла про себе: як вивчала англійську мову, подорожувала, зустрічала  цікавих людей, чому вирішила написати роман і вибрала таку незвичайну для нього назву «Жашківські равлики». Виявилось, у Жашкові вона була лише раз, але це невеличке місто з тамтешніми людьми залишило у неї приємне і яскраве враження. «Жашківські равлики» - це історія сміливої енергійної дівчини, яка здатна рішуче змінити своє життя. У пошуках щастя і нових вражень вона облетіла півсвіту, але своє кохання – хлопця з Жашкова зустріла саме в Україні. Відповідаючи на запитання, Юлія особливо наголосила на тому, що "своїм романом хотіла показати читачам, що неможливого в світі немає, всі перепони до наших мрій знаходяться в нашій свідомості. Коли ми робимо крок до мрії, перед нами з'являється дорога, але не кожен наважується нею піти. Я показала читачеві, що буде, коли піти своєю правильною дорогою, не зважаючи ні на що". 

Книга написана дуже легко, в ній немає довгих монологів і роздумів автора, а ще вона розрахована на тих, хто й досі вважає, що читати українською мовою складно. 




Ганна Ручай - письменниця, яка вже встигла завоювати свого читача самобутніми виданнями – «Моя кохана відьма» (2005), «Відьмине кохання» (2006), «Жіночий бокс» (2008), «Школа № 13» (2009). Лауреат конкурсів «Коронація слова-2008) та «Золотий лелека-2010. Вона проживає в Білій Церкві та активно займається волонтерською діяльністю.

«На східному фронті є зміни» - це книга про страшну правду східного фронту: смерть, кров, нелюдські умови, в яких живуть і воюють солдати. А ще про неоціненну допомогу волонтерів і місцевих партизанів нашим захисникам. Авторка не раз побувала на передовій, де і збирала матеріал про героїв свого твору. Роман Ганни – не пропаганда війни, не її героїзація чи творення легенди. Це опис брудного бліндажу на блок-пості й людей, яких обставини звели разом у тісному просторі ями, невміло перекритою колодами. Ніхто з героїв роману не готувався до війни: ні мобілізовані, ні добровольці, ні професійні військові. Проте війна розставила розділові знаки на написаних долях, а смерть підвела під багатьма «текстами»-життями риску. Ганна дуже трепетно виписує тему волонтерства у книзі. Персонажі волонтерів романтичні, самовіддані й жалюгідні, а кому співчувати і за кого переживати – читач має обирати сам.

«Ця книга – шана тим хлопцям, хто «витяг» цю війну. Проте, порівняно з 2014-2015 роками, на фронті є зміни – армія стала армією», - запевнила письменниця.



Громадській діяч, волонтер, видавець Костянтин Климчук розповів про історію видання книги «На східному фронті є зміни», залучення спонсорських коштів. До речі, роман вийшов у білоцерківському видавництві «Час Змін Інформ».
Костянтин запропонував переглянути відео з поїздок волонтерів на схід України.



Громадський активіст, художник-графік Жорж Шанаєв виконав декілька патріотичних пісень, присвячених нашим захисникам -героям.







На завершення заходу відбулась автограф-сесія та дружнє спілкування. 

Немає коментарів:

Дописати коментар