22 червня, 2017

"Мистецтво, що живе в душі"

21 червня 2017 року в читальній залі ЦРБ ім. М.О. Некрасова відбулась цікава зустріч з художницею Тетяною Миколаївною Фокіною


На зустріч завітали працівники масового відділу по зв'язкам з громадськістю ЦРБ ім. М.О. Некрасова, науковий співробітник київського літературно-меморіального музею Максима Рильського Тетяна Марітко, користувачі бібліотеки. Тетяна Миколаївна живе в Білій Церкві, але її творчість нерозривно пов’язана з краєм дитинства – рідним батьківським селом Бровахи на Черкащині. Краєвиди рідної землі оживають під пензлем справжньої майстрині і хвилюють кожного, хто небайдужий до краси. Вона є членом Корсунь-Шевченківського літературно-мистецького об’єднання «Янталка». Її картина «Шляхами Черкащини» знаходиться у фонді художньої галереї Корсунь-Шевченківського історико-культурного заповідника.




Картини майстрині випромінюють тепло та позитивну енергетику, її роботи – це мистецтво, що живе в душі, її вогник щастя:
«Я лише інструмент в руках Великого Творця і, якщо мій безмірний захват від краси навколишнього світу мені вдається передати на полотні, я щаслива.» Т.Фокіна


Тетяна Миколаївна розповіла багато цікавого про свій творчий шлях до мистецтва, свої сімейні корені і традиції, про красу рідного краю, що її найбільше надихає на творчість та яке головне призначення живопису. 



Завідуюча відділом ЦРБ ім. М.О. Некрасова Борисенко Галина Миколаївна запросила Тетяну Миколаївну до подальшої співпраці та проведення не тільки виставок картин, а ще й рукоділля з її колекцій, побажала натхнення та щастя.


Фото на згадку 😊



1 коментар:

  1. "Чарівний світ прекрасного мистецтва!" Дякую, колеги, за відкриття таких світлих народних талантів, за популяризацію "живої культури" та її носіїв! Успіхів вам і подальших цікавих знайомств!

    ВідповістиВидалити