18 грудня, 2017

Зустріч з Теодозією Зарівною


12 грудня ЦРБ ім. М. О. Некрасова спільно з Київським регіональним вищим професійним училищем будівництва організували для учнів цього закладу зустріч з відомою українською письменницею, театрознавцем, журналістом Теодозію Петрівною Зарівною.



Бібліотекар училища Лідія Петрівна Баранова представила присутнім письменницю, в творчому доробку якої збірки поезій, повісті, романи, п’єси, переклади. Теодозія Петрівна - автор багатьох документальних фільмів, автор і ведуча циклових літературних та культурологічних програм, лауреат літературних премій імені Василя Симоненка, імені Бориса Нечерди, імені Володимира Свідзінського, журналів «Березіль» і «Кур’єр Кривбасу».


Учням і викладачам училища, працівникам ЦРБ ім. М. О. Некрасова було цікаво познайомитися з талановитою людиною, яка має великий життєвий та творчій досвід.




Теодозія Петрівна з радістю згадувала яскраві моменти з свого минулого (особливо юнацькі роки), читала поезію. Особливу увагу вона звернула на роман «Мовчання цезію» , в якому дві героїні — стара жінка і зона. «Мовчання цезію» створений до 30-річчя Чорнобильської катастрофи. Розділи з роману надруковані в журналі «Київ» № 3-4 2016 року. До речі, письменниця від 2014 року – головний редактор журналу «Київ».


Працівники ЦРБ ім. М. О. Некрасова запросили до своєї бібліотеки, у фонді якої є книги Теодозії Зарівни, а також номера журналу «Київ» за 2016 та 2017 роки.
















Задоволені від зустрічі, фото на згадку.


Немає коментарів:

Дописати коментар