27 грудня, 2017

Читання - це чудовий шанс стати людиною

21 грудня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулась довгоочікувана зустріч з автором сучасних українських детективів В’ячеславом Васильченко. До речі, більшість наших читачів надає перевагу саме творам детективного жанру, тому наша мета відкривати нові імена українських майстрів детективу для читацької аудиторії. Нажаль, у фонді бібліотеки тільки одна книга В’ячеслава Васильченка «Tattoo. Читання по очах» (2016), але в його творчому доробку шість детективних романів, оповідання, сценарії. Він – лауреат «КОРОНАЦІЇ СЛОВА»(2012,2013,2014), володар премії Кокотюхи «Золотий Пістоль» за найкращий гостросюжетний детектив (2015), один з переможців першого конкурсу малої детективної прози «Це ж елементарно, сер» (2015), володар гран-прі другого конкурсу (2016), член журі третього (2016) і четвертого (2017).




Бібліотекар Ніна Яківна Локоть представила шановного гостя учасникам заходу.










Автор детективів насамперед ознайомив читачів з своїм життєвим та творчим шляхом. Він - педагог (25 років педагогічного стажу), науковець (автор більше 100 наукових і навчально-методичних праць, серед яких понад 20 – навчальні посібники), журналіст, блогер. Нині працює доцентом кафедри журналістики, реклами і зв’язків з громадськістю Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Національного авіаційного університету. Писати в жанрі детективного роману вирішив невипадково, бо ще в дитинстві мріяв про «нашого українського Шерлока Холмса». 



В’ячеслав представив аудиторії головного героя своїх детективів - професора Богдана Лисицю. Дізналися, як з’явився цей персонаж і як змінювався. До речі, кожний твір можна вважати окремою книгою. 





Автор з гордістю презентував новий детектив «Жорстокі ігри Вельзевула», який побачив світ у луцькому видавництві «Твердиня» 2017 року. Як завжди увагу читача привертає містика в назві, потім в творі. Додає особливого ефекту обкладинка. Цікаво було почути від автора, як народжуються назви книг.








Приємною несподіванкою для В'ячеслава був подарунок від бібліотекаря
 Зої Антонівни Логвиненко. 










Це книга її родича Івана Логвиненка, полковника міліції, який в свій час був начальником відділу Головного управління карного розшуку, завідував кафедрою криміналістики Академії МВС УРСР.









Музикальна пауза -  виступ нашого гостя Сергія Зубатенко. Він читав вірші у супроводі музики.






Спілкування з В'ячеславом Васильченко у формі діалогу було інформативним і цікавим. Нарешті наші користувачі мають можливість прочитати ще один новий сучасний український детектив. 

Немає коментарів:

Дописати коментар