27 липня, 2018

Україна святкує Хрещення Київської Русі

 Заходи у ЦРБ ім. М. О. Некрасова 


  30 років тому 1000-ліття Хрещення Русі відзначалося на міжнародному рівні. Картина Петра Андрусіва (1906-1981) "Хрещення Русі-України" 1988 року була визнана, як офіційна картина для святкування 1000-ліття хрещення України. Закуплена Метрополією української католицької церкви у США, нині зберігається в будинку Митрополичого ординаторіату у Філадельфії. В центрі твору зображено князя Володимира Святославовича з дружиною Анною. За ними зображені їхні сини з дядьком Добринею.


-


До 1030-ї річниці Хрещення Русі на абонементі представлено книжково-ілюстративну виставку "Не старіє свята правда, як і слово Боже..."


  Кожен, хто цікавиться національною історією і тисячолітньою традицією її передачі і відтворення у слові. безумовно, знає найдавнішу пам'ятку літератури "Повість врем'яних літ". Створена на межі ХІ - ХІІ століття Нестором та іншими літописцями, вона є не лише видатним літературним твором, а й джерелом історії Київської  Русі, де вперше розповідається про Хрещення Русі князем Володимиром у  988 році.




Бесіда-екскурс "На світлому шляху християнства"



Презентація бібліографічного нарису "Киівська Русь - праукраїнська держава"








1 коментар: