05 листопада, 2019

"Поетична осінь у Києві"

До Дня української писемності та мови (9 листопада) Київська організація НСПУ спільно з ЦБС міста Києва проводить серію поетичних зустрічей в бібліотеках "Поетична осінь в столиці".
У ЦРБ ім. М.О. Некрасова (вул. Маричанська, 9 та Ломоносова, 24)  відбулися творчі зустрічі з талановитими та цікавими поетами у мальовничому районі міста  –– Голосіїві.

Так, 24 жовтня свої нові твори представив Василь Дробот –– поет, перекладач, автор багатьох поетичних збірок,  керівник студії «Восход» при НСПУ.  Кожен вірш поета насичений глибокими філософськими роздумами  про цінність людського життя, єдність людини з природою.
Вечір відбувся у затишній дружній атмосфері, адже поезія завжди об’єднує людей.


















***
Такая жизнь: разьяв на части,
Сплетает тропки и следы,
Берёт тебя в беду из счастья
И снова  ––  в счастье из беды,

Сама, и крепко, держит вожжи,
Сама хранит тепло своё...
И ни помочь ты ей не можешь,
Ни защититься от неё.
Василь Дробот



29 жовтня у затишній залі Інтернет-центру 
ЦРБ ім. М.О. Некрасова (вул. Ломоносова, 24) для працівників та користувачів бібліотеки пролунали чудові авторські пісні та вірші у виконанні Марини Препотенської та Станіслава Шевченка. 






У творчому колі виступила лауреат фестивалів авторської пісні і поезії, член Національної спілки журналістів України, доктор філософських наук, професор –– Марина Препотенська, яка подарувала публіці прекрасні пісні та вірші у авторському виконанні. 







Куратором цих заходів був член правління НСПУ Андрій Дмитрук –– український письменник-фантаст, сценарист, член Національної спілки кінематографістів України (НСКУ) та Національної спілки письменників України (НСПУ).





Андрій Дмитрук люб'язно надав наступне слово Станіславу  Шевченку –– поету, журналісту, перекладачу, заслуженому діячу мистецтв України, автору поетичних книжок "Середина ріки", "Віра і сумнів", "Октави кохання", "Під сузір'ям Пасіки" та ін. Автор подарував публіці свої ліричні вірші про любовь та кохання та продекламував декілька поетичних творів польською мовою. Його поезія світиться любов’ю до рідного села, до отчої землі, поетичні образи наповнені казковою природою Чернігівщини, де пройшло його дитинство, шкільні роки. Навіть серед співробітників були ті, хто долучився до голосного читання віршів поета.  





На завершення заходу Станіслав Шевченко подарував для бібліотеки свою нову поетичну збірку.
P.S. Ми всі трішечки поети... Адже, в кожному із нас живе і пульсує талант –– творчий вогник, який Господь запалив у кожному із нас. Дуже хочеться відшукати в собі цей вогник і зберегти його, щоб зробити себе і цей світ щасливішим. 
Такі заходи об'єднують людей, лікують словом, надихають бути добрішими, чуттєвішими, жити натхненно, розвиватися, творити добро та дарувати любов. І, якщо хоч одна людина щиро посміхнулася, значить нашим гостям-поетам вдалось зробити цей день кращим і подарувати присутнім чудовий настрій. 
Дякуємо за творчу зустріч, щиру і мудру поезію, яка не тільки сподобалася, але й надовго запам'яталася! 😊

Немає коментарів:

Дописати коментар