03 червня, 2021

День захисту дітей - дитячі малюнки та світле кіно

Першого червня в Україні та світі традиційно відзначається Міжнародний день захисту дітей та Всесвітній день батьків.
День захисту дітей був заснований у 1949 році за рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. Уперше відзначався у 1950 році в 51 країні світу. В Україні День захисту дітей відзначається згідно з Указом Президента від 30 травня 1998 року.
  У 1959 році Організація Об’єднаних Націй прийняла Декларацію прав дитини, в якій проголошені соціальні та правові принципи, що стосуються захисту і благополуччя дітей. 
  Цьому прекрасному святу дитинства було присвячене відкриття виставки робіт вихованців авторської художньої майстерні (викладач Ткаченко Алла Дмитрівна, користувач нашої бібліотеки). Представлені роботи дітей різного віку виконані в різній техніці та є творчим доробком, в який кожна дитина вкладає своє натхнення.
  На захід були запрошені учні першого курсу Київського вищого регіонального професійного училища будівництва. Роботи дітей вражають своєю безпосередністю, адже дитина дивиться на світ чистим відкритим поглядом, усі фарби навколо неї яскраві і радісні. Це створює враження і на тих, хто вперше знайомиться з цими роботами.
  Працівники ЦРБ ім. М. О. Некрасова розробили програму співпраці з молоддю, в рамках якої на захід був запрошений Михайло Макаренко. Він представив загальноміський проєкт «Світле кіно мандрує бібліотеками» (керівник член ради СХПУ Лариса Котлякова), який започаткований за ініціативи Комітету з питань культури Громадської ради при Київській міській державній адміністрації за підтримки Департаменту культури КМДА.   
Бібліотеки ЦБС Голосіївського району вже декілька років поспіль активно підтримують цей проєкт, адже він пропагує гуманізм, загальнолюдські цінності, а також залучає сучасну молодь до участі. Короткометражні фільми надсилають із різних країн світу. Вони різні за жанром та формою, але несуть добро і світло.
Фото на згадку.

Немає коментарів:

Дописати коментар