09 листопада, 2021

    Пропонуємо вашій увазі науково-популярне видання      "Історія української мови: іноетнічні персоналії"                           Ярослава Радевич-Винницького                                            ( До Дня української писемності та мови )

   "Спочатку було слово". Від мови починається народ, бо не виник би окремий народ, не створивши окремої мови, як вияву етнічної реальності.
       У нації не відібрати майбутнє, як і минуле, якщо не знищити її мову. 

   Видання присвячена видатним особистостям, які не були етнічними українцями, не мали українського походження, але причетні до визнання, утвердження та розвитку української мови, зробили помітний внесок у її наукове дослідження, захищали мовні права українців. Описані нариси дають можливість скласти уявлення про те, яким було ставлення до української мови та літератури, до історії етнічного та етномовного українського народу.

   Ян Бодуен Де Куртене, Франц Міклошич, Володимир Іванович Даль, Агатангел Кримський, Олена Курило та інші - найяскравіші постаті неукраїнського походження, які підтримували українців у їхніх зусиллях жити повноцінним національно - мовним життям.
Ця книга зобов'язує сучасних і майбутніх українців до  обізнаності з життям і діяльністю цих людей та вдячної пам'яті про них.

#ця_книга_у_бібліотеці_завдяки_УІК
#поповненняфондівбібліотекУІК
#программа_поповнення_бібліотечних_фондів
#уік
#ІнститутУкраїнськоїКниги
#УкраїнськийІнститутКниги
#Український_Інститут_Книги

Немає коментарів:

Дописати коментар