26 листопада, 2021

День пам'яті жертв голодоморів

Пропонуємо вашій увазі
науково - популярне видання
"Нариси про Голодомор" Олеся Стасюка
 та довідкове видання
"1932-1933: Хроніка Голодомору в Україні"
Василя Марочко, Ольги Мовчан

   Тема Голодомору як одна з живих і правдивих складових історії України є невичерпною та актуальною для широкого кола дослідників. Автор книги "Нариси про Голодомор" у  розгорнутому вигляді розкриває геноцидну природу Голодомору. Висвітлює   причини, що привели до геноциду українців у ХХ столітті, методи винищення та наслідки. Читаючи нариси можна зрозуміти, чому Голодомор-геноцид є однією з найбільших трагедій  минулого століття.
    Кожне нове покоління українців, завдяки жахливим спогадам про Великий Голод, повинне бачити та не забувати його причини і наслідки, щоб ніколи не допустити повторення голодоморів. 
    Голодомор-геноцид 1932–1933 років був організований і спланований. Від голоду в Україні померли щонайменше 3,9 мільйона людей

   Автори книги "Хроніка Голодомору в Україні", спираючись на архівні фонди, опубліковані збірники документів і матеріалів, пресу тих років, а також на листування іноземних дипломатів,  відтворили трагічне лихоліття 1932-1933 рр. Жоден факт цієї трагедії не повинен  забутися. Читаємо хроніку та пам'ятаємо.

Знати це потрібно кожному, щоб усвідомлювати і вивчати трагедію Голодомору 1932— 1933 років в Україні. 


#ця_книга_у_бібліотеці_завдяки_УІК
#поповненняфондівбібліотекУІК
#программа_поповнення_бібліотечних_фондів
#уік
#ІнститутУкраїнськоїКниги
#УкраїнськийІнститутКниги
#Український_Інститут_Книги

Немає коментарів:

Дописати коментар