18 березня, 2024

Поезія у бібліотеках Голосієва

       ЦРБ «Голосіївська» активно долучилась до Національного тижня читання поезії, започаткованого з ініціативи Українського інституту книги. Поетичне слово під час війни відіграє важливу роль. Поезія – це зброя, що надихає український народ та Збройні сили України на перемогу.
       Розпочався тиждень безсмертними рядками Лесі Українки, які почули студенти Київського професійного коледжу цивільного будівництва у виконанні Юлії Сак, заслуженої артистки естрадного мистецтва України, членкині Спілки Асоціації письменників художньо-соціальної літератури, кінорежисерки, поетеси, художниці, засновниці онлайн телебачення «Зірка Фенікса ТV».
       Працівники бібліотеки завжди підтримували творчі починання та здобутки своїх користувачів, як досвідчених, так і початківців. В продовження тижня поезії в Інтернет-центрі ЦРБ «Голосіївська» відбулась творча зустріч з Тетяною Коноваленко, членкинею Національної спілки письменників України, учасницею та лауреаткою багатьох творчих конкурсів.
       Також переклади українською мовою представила Наталія Савіна – постійна членкиня літературної студії ім. Василя Дробота при НСПУ.
       Дуже тепло присутні сприйняли дебют Ганни Прокопенко. Її вірші ніжні, жіночні, пов’язані з природою. Ганна – людина, яка має багато здібностей. У її доробку вишивання бісером ікон та картин, плетіння прикрас. А ще вона прекрасна професійна кулінарка. Учасники заходу мали змогу поласувати тортом, спеченим Ганною. Вона також є активним членом ГО «Об’єднання інвалідів «Джерело натхнення».
       Бібліотека є закладом культури, де знаходять розуміння і повагу представники різних верств населення і національностей. У важкі часи російсько-української війни по-різному складаються людські долі. Тут завжди є бажаними гостями ветерани, внутрішньо переміщені особи та пенсіонери. Саме такою людиною є В’ячеслав Верховський – журналіст та письменник з окупованого Донецька. Свого часу він з батьками змушений був тікати з рідного міста, адже його гострі репортажі про донецьку мафію могли коштувати йому життя… Поховавши батька у Бердянську, а матір у Києві, він залишився самотнім. Розраду знаходить у творчості, намагається писати українською мовою, але великий пласт літературних текстів, написаних раніше російською, чекає професійного перекладу. В’ячеслав живе на невеличку пенсію, отримує підтримку від своїх поціновувачів творчості. Він завжди бажаний гість у Київській міській єврейській громаді, адже гумористичні твори Верховського завжди торкаються особливостей саме єврейського характеру. В’ячеслав Верховський – гідний продовжувач традицій великого єврейського письменника Шолом Алейхема, якого пам’ятають і шанують в Києві – його рідному місті.
       Україна є багатонаціональною країною, культура і традиції різних представників національних меншин знаходять розуміння і підтримку держави, адже саме це є проявом загальноєвропейських цінностей, основою європейської демократії.

Тетяна Коноваленко


Наталія Савіна


Ганна Прокопенко


В'ячеслав Верховський


Редактор 1-ї категорії Зоя Логвиненко представляє учасникам заходу В'ячеслава Верховського



Тетяна Коноваленко читає свої вірші

Немає коментарів:

Дописати коментар