10 травня, 2017

До Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

5 травня у читальній залі ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся вечір-вшанування
 "Уклін живим – загиблим слава". Було оформлено книжково-ілюстративну виставку
 "Ми подвиг вічно будем пам'ятати".

Для учнів КРВПУБ захід провели бібліотекар по зв'язкам з громадськістю Голосіївської ЦБС - Логвиненко Зоя Антонівна та художник, громадський активіст, батько загиблого героя АТО Олексія Дурмасенка – Гліб Гржибовський.



Зоя Антонівна розповіла учням про славетних ветеранів Голосієва: Георгія Олександровича Кіреєва та Івана Михайловича Логвиненка. Кожний з них залишив нащадкам великий творчий спадок і героїчне минуле.















Гліб Гржибовський звернувся до молоді з промовою про вшанування пам’яті загиблих героїв Другої Світової війни та неоголошеної війни на Донбасі.









Від імені Київської міської спілки ветеранів та учасників АТО Голосіївського району Гліб Гржибовський та Єгор Качкалда вручили Пам'ятні Стенди загиблих героїв Голосієва заступнику директора училища з виховної роботи Оксані Олександрівні Шевлякової та завідуючій відділу обслуговування бібліотеки Галині Миколаївні Борисенко.















Лідія Петрівна  читала поезію Віктора Баранова про жінок, які чекали повернення з війни своїх коханих, синів.









Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв.


Фото на згадку.





Книжково-ілюстративна виставка
 "Ми подвиг вічно будем пам'ятати".


























Працівники ЦРБ ім. М.О. Некрасова в цей день долучилися до районної акції - ритуалу пам’яті «Ніхто не забутий, ніщо не забуто», який відбувся біля Обеліску Слави на честь захисників м. Києва в роки Великої Вітчизняної війни в Голосіївському парку культури та відпочинку ім. М. Рильського за участю керівництва райдержадміністрації, ветеранів, учасників бойових дій, учнівської молоді та громадськості району.









 











«Дорогі ветерани! Своєю любов’ю до Батьківщини Ви всьому світу довели, що Україна ніколи не скориться загарбникам. Ми у вічному боргу перед Вами», - зазначила голова райдержадміністрації Наталія Бондар.
 
Світлу пам'ять загиблих всі присутні вшанували хвилиною мовчання. 

Вічна і світла пам'ять тим, чиє життя обірвав вогонь Другої світової війни!

Немає коментарів:

Дописати коментар