11 травня, 2017

День інформації «Хто мандрує, той пізнає світ»

2017 - Міжнародний рік сталого розвитку туризму

Генеральна Асамблея ООН затвердила проголошення 2017 року Міжнародним роком сталого розвитку туризму. У резолюції з цього приводу наголошується на важливості міжнародного туризму, потреби кращого взаєморозуміння між народами та поваги до культурних цінностей в усьому світі, що в загальному має сприяти зміцненню миру на планеті.
«Міжнародний рік сталого розвитку туризму – це унікальна можливість для промоції внеску туристичного сектора в загальний сталий розвиток, включаючи його економічну, соціальну та екологічну складові, а також для підвищення обізнаності про справжні розміри сектора, що часто недооцінюється», - сказав Генеральний секретар ЮНВТО Талеб Ріфаї.
Нагадаємо: завдання сталого розвитку туризму включено до Цілей Сталого Розвитку, ухвалених Генеральною Асамблеєю ООН у вересні 2015-го року, та до нового Порядку Денного - 2030, над втіленням яких почали працювати країни світу.
В Україні сьогодні немає національної стратегії сталого розвитку туризму, а єдиний правовий інструмент, присвячений цій темі на регіональному рівні – Протокол про сталий розвиток туризму до Карпатської конвенції – досі не став частиною українського законодавства, хоча вже набув чинності на території Карпатcького європейського регіону.

10 - 11 травня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова пройшов День інформації
 «Хто мандрує, той пізнає світ». До нас завітали учні школи I-III ступенів № 36
 імені С.П. Корольова.


Завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом Ліна Марківна Кобилко розкрила тему «Маршрути по-українські: (патріотичні екскурсії по Україні)».








Знайомство з літературою з виставки.




Читачів похилого віку зацікавила тема «Обери своє літо».




Немає коментарів:

Дописати коментар