11 березня, 2021

Шевченківський тиждень триває

   
   Творчість Шевченка настільки неосяжна, філософська та глибоко патріотична, що находить відгук у серцях українців різних поколінь. 200-річчя поета стало визначною подією на усіх континентах, серед багатьох народів.
     
  Працівник відділу зв'язків з громадськістю ЦРБ ім. М. О. Некрасова Зоя Логвиненко представила останній номер часопису "Крим", який був виданий у січні 2014 року і присвячений цій знаменній даті. Поезії Кобзаря надруковані трьома мовами: українською, російською та кримськотатарською.
   
   


   Про свої зустрічі з творчістю Шевченка та співпрацю з музеями розповіла член Київського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка Тамара Федосеєва. 


   


  Вона надала різноманітні матеріали з особистої колекції, які пов'язані зі збереженням пам'яті Великого Кобзаря. 





   

   Тамара Василівна розповіла про співпрацю з авторами газети "Кримська світлиця", яку постійно передпла
чує "Музе́й совє́тської окупа́ції Украї́ни" всеукраїнського товариства „Меморіал“ імені Василя Стуса».

    Про пам'ятники Кобзаря у світі та в Україні розповіла історик, археолог, громадський діяч Євніка Ліньова. До встановлення одного з них у Санкт-Петербурзі у 90-х роках вона мала безпосереднє відношення, була в складі делегації представників м. Києва, яка узгоджувала деталі спорудження пам'ятника.


    Напередодні свята Микола Плужник та  побратими ВГО "Сокіл" вшанували пам'ять поета на могилі Тараса Григоровича Шевченка в Каневі на Чернечій горі.


Немає коментарів:

Дописати коментар