01 квітня, 2024

До 40-річчя з дня народження Максима Кідрука

   
 Макс Кідрук -молодий український письменник, мандрівник, тревел-блогер та видавець автор понад 15 книжок і тревелогів.
    Народився він 1 квітня 1984 року в селі Володимирець (Рівненська область). У 1989 сім’я переїхала до Рівного. Навчався хлопець у фізико-математичному класі з посиленим вивченням іноземної мови. У 2001 році закінчив школу із золотою медаллю і вступив на механіко-енергетичний факультет Національного університету водного господарства. Паралельно працював програмістом. В 2005 продовжив здобувати освіту в аспірантурі Київського політехнічного інституту. Працював у Києві інженером, менеджером, паралельно вивчаючи програмування, 3D-графіку та CAD-системи. 
   В 2007 виграв освітній гранд. Переїхав у Стокгольм, навчався в Королівському технологічному інституті. Наукового ступеня у Швеції не отримав через те, що достроково покинув аспірантуру.
    Почав мандрувати Європою. Побував у понад 35 країнах. У 2009 році після вражень від мандрівки Мексикою написав першу книгу - "Мексиканські хроніки. Історія однієї мрії". Подорожував Південною Америкою (став першим українцем, якого офіційно зареєстрували на острові Пасха). Після побаченого написав 2 томи "Подорож на Пуп Землі" (опубліковано в 2010). Також є автором тревелогів "Любов і піраньї" та "На Зеландію!".
    У 2012 виходять друком перший технотрилер українською мовою під назвою "Бот"
    У червні 2018 підтримав відкритий лист діячів культури, політиків і правозахисників із закликом до світових лідерів виступити на захист ув'язненого у Росії українського режисера Олега Сенцова й інших політв'язнів. 
   
    У 2022 Макс Кідрук відкриває власне видавництво нон-фікшену та наукової фантастики  - "Бородатий Тамарин". Щодо назви - Макс Кідрук пояснює, що думав про приматів, адже вони потішні, мудрі та кумедні, й це пасуватиме книжкам, які будуть видаватися. Найуспішніші у впізнаваності логотипи з тваринами, отож він почав шукати їх у Ґуґлі, і побачивши бородатого тамарина збагнув, що це те, що він шукав.
   

    Наприкінці вересня 2023 року Макс Кідрук провів благодійний тур з презентації книжки "Колонія" містами Європи. Він і його команда зібрали і передали більше пів мільйона гривень від продажу книг на дрони, тепловізори і військові аптечки для ВСУ та Волонтерському штабу "АНГАР". 
   Крім того, під час виступів було збирано кошти для благодійного фонду "Бібліотечна країна» на закупівлю книжок для бібліотек деокупованих територій.

                  
  Шановні читачі, пропонуємо вам Book-драйв 
Макс Кідрук - сучасний письменник
В статті використані інтернет матеріали.

Немає коментарів:

Дописати коментар