19 березня, 2018

14 березня - День українського добровольця

14 березня в Україні відзначають День добровольця, присвячений громадянам, які першими відправилися на Донбас протистояти російській агресії. Саме цього дня у 2014 році учасники Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці Київської області, щоб створити добровольчий батальйон. 

 14 березня  у Колонній залі КМДА відбувся урочистий захід вшанування воїнів-добровольців. Організатором виступила Українська асоціація інвалідів АТО - голова Сергій Тріскач.  Співробітники ЦРБ ім. М. О. Некрасова були запрошені персонально  Глібом Гржибовським - також одним з організаторів свята, автором та арт-директором проекту "Славетні епохи України", громадським діячем, художником, дизайнером, керівником творчого центру "ім. Олексія Дурмасенка ГГ-Корчуватий-Арт". 







Нагородження добровольців АТО (у тому числі посмертно).













Співак Ян Апріль - давній друг ЦРБ ім. М. О. Некрасова. Він родом з Тернопільщини, його боротьба розпочалась ще на барикадах революційного майдану. Звідти він в лавах добровольчого батальйону «Айдар» відправився на схід, захищати українську землю вже від зовнішнього ворога. 





За свій хист до музики Ян отримав від побратимів псевдо «Птах».




Святковий концерт















Немає коментарів:

Дописати коментар