26 березня, 2018

Засідання інтелектуального лекторію: «Будуймо Країну знань!»


22 березня у гості до нашої бібліотеки ведучий інтелектуального лекторію Андрій Дмитрук запросив головного редактора науково-популярного журналу для юнацтва «Країна знань» Тамару Василівну Бєлих.







Перший журнал «Країна знань» був виданий у листопаді 2001, громадською організацією «Науково-освітня спілка «Майбутнє». З 2007р. виходить ще і російськомовний варіант - «Страна знаний».

Автори журналу – відомі вчені, спеціалісти наукових інститутів та викладачі провідних вузів України. Журнал розрахований на учнів 8–11 класів, їх батьків, вчителів та всіх, хто цікавиться науково-популярною літературою. У цьому виданні можна знайти цікаві статті з різних галузей знань (фізика, математика, кібернетика, біологія, хімія, ботаніка, медицина, психологія, екологія, астрономія...).
Оригінальне художнє оформлення видання створюють студенти-графіки ВПІ під керівництвом професора кафедри графіки В.Б. Валуєнка. Ілюстрації в журналі виконуються в так званій декоративно-орнаментальній інтерпретації в одну фарбу, що надає виданню неповторного вигляду на тлі безлічі строкатих обкладинок сучасних видань.
Головний редактор щиро запрошує писати науково-популярні статті і не бути байдужими, ділитися своїми знаннями, щоб освічених людей та зацікавленої наукою молоді було більше.

Тамара Василівна звернулась до присутніх з проханням висловити думку з приводу наповнення журналу.


Олександр Михайлович Пальті – кандидат технічних наук, старший науковий співробітник з фізики ВТСП, друкується в журналі з 2017 року. Задоволений можливістю ділитися своїми знаннями з великою молодіжною аудиторією. Пропонує друкувати науково-фантастичні оповідання.










Олександр Ручко – член Національного Спілки журналістів. Бажає журналу завжди знаходитися в пошуку цікавих нестандартних ідей.





Євген Клюєв – радіофізик. Вважає, що популяризаторами журналу повинні виступати відомі вчені, видатні особистості, які є авторитетами для молоді.









Підвела підсумок Галина Миколаївна Борисенко – завідуюча відділу обслуговування ЦРБ ім. М. О. Некрасова. 
Вона підкреслила, що бібліотеки ЦБС Голосіївського району отримують «Країну знань» та знайомлять молодь з цим виданням.




SCIENTIA VINCES (лат.) – НАУКОЮ ПЕРЕМОЖЕШ


Немає коментарів:

Дописати коментар