20 лютого, 2019

"Так прокидалася нація"

20 лютого відбувся День вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні
"Так прокидалася нація".
Упродовж дня студенти Київського транспортно-економічного коледжу стали учасниками циклу заходів, присвячених п'ятій річниці подій на Майдані Незалежності


Завідувач бібліографічним відділом Л.М. Кобилко познайомила студентів з історією бібліотеки, фондами та послугами, які вони можуть отримати.















З метою вшанування загиблих під час масових акцій протесту
 відбулась  історична година пам’яті
"Гідність виборює свободу"




До уваги присутніх була представлена книжково-ілюстративна виставка-реквієм
 "Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на Землі"











Відбулось щире спілкування співробітників ЦРБ ім. М. О. Некрасова – безпосередніх учасників Революції Гідності Миколи Плужника та Наталії Романюк з молоддю.
Микола Володимирович розповів, як будівлю Київської міської державної адміністрації було тоді тимчасово зайнято учасниками Революції Гідності, й на кілька місяців вона стала штабом Євромайдану. Тут діяли пункти обігріву й харчування, інформаційний центр, осередок Самооборони Майдану, а згодом і медична служба. І як саме він з хлопцями захищав приміщення КМДА від "тітушок".


Наталія Вікторовна представила свої світлини, де вона разом з дівчатами та жінками після основної роботи працювала на кухні Майдану, а також займались волонтерською діяльністю.



Після спілкування завідувач ввіділу обслуговування Галина Борисенко запропонувала студентам передивитись фільм "Небесна сотня" з циклу документальних фільмів
"Зима, що нас змінила" 








  



  


 Це історія про тих, хто загинув за свободу і за власну державу. Досі невідомо скільки людей насправді входить до небесної сотні ... Це не тільки ті, кого вбили в центрі української столиці в кінці лютого. Це також і всі ті, хто виступив проти режиму в різних куточках країни, а потім пропав без вісті, чи був замордований з самого початку Євромайдану. Про них згадуватимуть очевидці тих подій, їхні учасники, та родичі загиблих. "Зима, що нас змінила" - спільний проект "1+1" Продакшн та Творчого об'єднання Вавілон 13.



«Їм у віках судилося безсмертя»: хвилина мовчання















Студентів, які стали користувачами бібліотеки, познайомили з бібліографічними виданнями даної тематики



Немає коментарів:

Дописати коментар