27 лютого, 2019

На рубежах мужності


26 лютого у читальній залі ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулось урочисте відкриття фотовиставки "На рубежах мужності" Євгена Шваба та Олександра Маматова. Ця фотовиставка– дванадцята з проекту "Заради майбутнього" (автор ідеї – Євген Шваб), присвячена учасникам операції Об`єднаних сил на сході України, а також військовополоненим українським морякам.


 Фотовиставка приурочена до Дня українського добровольця, що відзначається в Україні 14 березня. Його встановлено рішенням Верховної Ради України 17 січня 2017 року з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

В експозиції представлені світлини, присвячені героїчному подвигу добровольців, воїнів Збройних Сил України та інших військових формувань, які нині захищають Батьківщину, беручи участь в Операції об’єднаних сил на сході України. Зафіксували об’єктиви авторів виставки й військові будні, хвилини зустрічей та спілкування воїнів з волонтерськими групами, до складу яких з першого дня початку АТО належать і наші фотохудожники.




Євген Шваб – офіцер запасу Збройних Сил України. Учасник бойових дій у Республіці Афганістан. Учасник Революції гідності. Волонтер. Член Національної спілки фотохудожників України.



 





Олександр Маматов – офіцер запасу Збройних Сил України. Очолює Всеукраїнську організацію інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій. Учасник Революції Гідності. Волонтер. Фотограф-аматор.



На презентацію фотовиставки "На рубежах мужності" були запрошені студенти Київського транспортно-економічного коледжу, до яких приєдналися інші гості заходу та співробітники бібліотеки.




Протягом чотирьох років (2014 – 2018) фотографи збирали роботи. Кожен знімок – як свідчення "зсередини", чесний, правдивий і промовистий. 82 фоторозповіді про будні воїнів, про колись мирну, а тепер сплюндровану землю, на якій замість хліба війна сіє осколки і смерть, про зруйновані населені пункти, знедолених мешканців, тривоги і чекання солдатських родин. Про ворожу підступність, біль і мужність наших захисників.

Кожна світлина унікальна і має свою історію,
тому присутні з увагою слухали розповіді авторів.









Герой з світлини ( п'є "чай з лимонкою"), несподівано для нас, з'явився у бібліотеці.



Музикальною окрасою заходу був виступ скрипаля Романа Барвінка. Звучали музичні композиції Баха, Вівальді, мелодія Скорика з фільму "Високий перевал".




Дивлячись на світлини, Роман висловив свої враження, він також був добровольцем в зоні АТО на сході України.



Фото на згадку






Євген Шваб та Олександр Маматов дуже вдало передали емоції і почуття наших воїнів, показали бойове життя на передовій лінії, про яке повинні дізнатися мирні люди різного віку, а особливо молодь, "заради майбутнього".

Запрошуємо завітати на фотовиставку "На рубежах мужності", яка експонується у бібліотеці з 26 лютого по 10 березня.

Немає коментарів:

Дописати коментар