15 березня, 2019

Громада і місто: ідеї для розвитку

13 березня в ЦРБ ім. М.О. Некрасова у рамках Тижня Відкритого Уряду (OpenGovWeek) відбувся круглий стіл "Громадський бюджет 2020: ідеї громади для розвитку міста". До проведення заходу крім активних користувачів, працівників бібліотек були запрошені представники громадських організацій, які мають досвід участі проектів у "Громадському бюджеті".



Модератор заходу Олександра Падучак (ГО "Безпечний світ") розповіла про позитивний досвід участі у 2019 році з проектом "Проведення тренінгів з дитячої безпеки у загальноосвітніх навчальних закладах" та реалізацію цього проекту в школах та бібліотеках міста. Кілька тренінгів "Я і незнайомець" було проведено і в бібліотеках ЦБС Голосіївського району.

Громадська організація зареєструвала ще один проект у "Громадському бюджеті 2020". Олександра підкреслила, що основна мета проекту - навчати дітей бути чутливими, не втрачати інстинкт турботи один про одного, інстинкт людяності. Змінити у школах культуру для підтримання відносин. Створити традиції у навчальному середовищі, які будуть сприяти розвитку емоційного інтелекту та критичного мислення як у дітей так і у дорослих: вчителів та батьків. Адже кожна дитина має право на безпеку у навчальному процесі і гідне ставлення до себе.

Більш докладно Олександра розповіла як формувати бюджет проекту та проголосувати за нього, щоб стати переможцем.

Виступ керівника ГО "Безпечний світ" зацікавив інших представників громади. Так, керівник ГО "Мишалівка" Л. Денисенко розповіла про досвід участі в громадському бюджеті своєї організації, який на жаль не набрав тієї кількості голосів що була потрібна для перемоги.

Зустріч була позитивною і продуктивною, адже кожен отримав корисну інформацію, нові ідеї, відповіді на конкретні питання. Домовились про подальшу співпрацю громадських організацій з публічними бібліотеками Голосіївського району у проектній діяльності.

Учасники круглого столу у своєму резюме підкреслили, що "Громадський бюджет участі" - демократичний процес, який надає можливість кожному мешканцю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення інструменту громадян для зміни міста, району на краще. Проекти, які найбільше підтримають кияни шляхом е-голосування, будуть реалізовані під контролем Команд та громадськості.

Пропонуйте свої проекти, долучайтесь до команд та голосуйте за інші цікаві ідеї, об’єднуйтесь в спільноти! 

Немає коментарів:

Дописати коментар