26 квітня, 2021

Чорнобиль в серці України, а тінь його на всій землі

  Чорнобильська трагедія назавжди змінила світ. Наслідки радіаційного впливу жителі Землі будуть відчувати наступні століття. Екологічні питання стали найважливішими. Про все це на зустрічах з молоддю розповідає Жорж Іванович Шанаєв - учасник ліквідації наслідків Чорнобильської аварії, вчений, громадський діяч.
  Ілюструє свою розповідь Жорж Іванович серією своїх графічних робіт, присвячених Чорнобилю. А коли він бере в руки гітару, виконуючи свої пісні, враження від його виступів ще більше посилюються.
  Карантинні обмеження не дають можливості організувати зустріч з героєм Чорнобиля. Але студенти Київського транспортно-економічного коледжу та  Київського регіонального вищого професійного училища будівництва запам'ятали хвилюючі моменти зустрічі з видатною людиною. Світлини з архіву ЦРБ ім. М.О.Некрасова представляємо в цій публікації.
 
    Цього року Жорж Іванович Шанаєв має відзначати ювілей. Працівники бібліотеки та громадськість Голосіївського району та міста планують низку заходів - виставки, зустрічі-вшанування. Адже людина, яка стільки зробила для своєї країни, має відчути шану та турботу.
  Докладно про життя та вчинки Жоржа Шанаєва можна довідатись, ознайомившись з публікацією "Незламний духом" на блозі бібліотеки "Співпраця з партнерами". Переглянути його графічні роботи, присвячені Чорнобилю, можна на блозі http://clsgtvorchist.blogspot.com/p/blog-page.html







Немає коментарів:

Дописати коментар