11 вересня, 2023

Пам'яті Героя України Дмитра Коцюбайло (Да Вінчі)

   7 березня 2023 року на Бахмутському напрямку загинув Герой України Дмитро Коцюбайло  (позивний Да Вінчі) - командир штурмового батальйону "Вовки Да Вінчі" 67 окремої механізованої бригади ЗСУ. Йому було 27 років. 
   На війні Дмитро був з 18 років, туди потрапив одразу після Революції Гідності. У 2014 році отримав важке поранення в Пісках Донецької области, після одужання повернувся на фронт. До початку повномасштабного вторгнення був добровольцем, потім вступив у ЗСУ. "Да Вінчі" казав про незалежність: "Це можливість говорити українською, носити шеврон та захищати свою країну"30 листопада 2021 року Дмитро Коцюбайло був відзначений званням Героя України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.
     7 вересня  минуло півроку з дня загибелі Да Вінчі. На Аскольдовій могилі зібралися рідні та побратими героя, кохана загиблого, небайдужі громадяни.
   Вшанувати   пам'ять   "Да Вінчі" та висловити співчуття його родині прийшли співробітники ЦРБ Голосіївського району, хор "Просвіта" та родина істориків Володимир і Світлана Петровські. 
  Дмитра Коцюбайло удостоєно посмертно відзнакою "Хрест бойових заслуг" за визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу та вірність військовій присязі.



Немає коментарів:

Дописати коментар